Flavia Boghiu, despre schimbările estetice din Centrul Istoric. „Brașovul ne place nu doar pentru că oamenii sunt faini și avem natură de jur împrejur. Ne place și pentru că avem un centru istoric cu adevărat extraordinar. Trebuie însă să schimbăm câteva lucruri”

Last Updated on ianuarie 9, 2024 Primăria Brașov anunță schimbări estetice mari în Centrul Istoric. Se va schimba și iluminatul clădirilor, vor fi reguli clare pentru proprietarii din zonă.

Brașovul ne place nu doar pentru că oamenii sunt faini și avem natură de jur împrejur. Ne place și pentru că avem un centru istoric cu adevărat extraordinar.

Flavia Boghiu, despre schimbările estetice din Centrul Istoric. „Brașovul ne place nu doar pentru că oamenii sunt faini și avem natură de jur împrejur. Ne place și pentru că avem un centru istoric cu adevărat extraordinar. Trebuie însă să schimbăm câteva lucruri” 1

Însă pentru a-l pune în valoare cu adevărat, trebuie să schimbăm câteva lucruri, iar astăzi vă anunț că am pus în dezbatere publică noul Regulament pentru publicitate, reclamă și afișaj, pe baza căruia vă puteți exprima opiniile până pe 26 ianuarie.

Sunt sigură că pe mulți dintre noi îi deranjează cum arată centrul istoric din cauza reclamelor mult prea luminoase sau care nu se încadrează arhitectural în stilul clădirilor. Noul Regulament pentru publicitate, reclamă și afișaj nu încearcă să inventeze roata.

Avem exemple de succes în alte orașe din România, cum ar fi Sibiu sau Oradea unde operatorii economici și-au continuat în bune condiții activitatea, respectând și patrimoniul istoric al clădirilor în care își desfășoară activitatea.

Ne-am gândit la mai multe aspecte legate de publicitatea stradală, de la iluminat, la coloristică, la modul cum ar trebui integrate firmele luminoase în arhitectură sau dacă aceste firme în unele zone trebuie să fie luminoase. Inclusiv modul în care ar trebui să arate vitrinele în centrul istoric a fost abordat.

Depinde de noi toți cum vrem să arate Brașovul de care suntem deja mândri. Ca în pozele cu bifă verde, cu respect față de arhitectură și față de comunitate sau ca în pozele marcate cu “x” roșu?
Dumneavoastră cum doriți să arate?”, a scris viceprimarul Flavia Boghiu pe Facebook.

Primarul Allen Coliban despre iluminatul nocturn din Centrul Istoric al Brașovului

Lumină ba prea intensă, ba prea caldă, ba prea rece, ba prea albă…
Până în prezent Brașovul nu avut o strategie coerentă în ceea ce privește iluminatul din centrul istoric, fie că vorbim de cel stradal, de cel al spațiilor comerciale sau al clădirilor și monumentelor.

Flavia Boghiu, despre schimbările estetice din Centrul Istoric. „Brașovul ne place nu doar pentru că oamenii sunt faini și avem natură de jur împrejur. Ne place și pentru că avem un centru istoric cu adevărat extraordinar. Trebuie însă să schimbăm câteva lucruri” 2 Flavia Boghiu, despre schimbările estetice din Centrul Istoric. „Brașovul ne place nu doar pentru că oamenii sunt faini și avem natură de jur împrejur. Ne place și pentru că avem un centru istoric cu adevărat extraordinar. Trebuie însă să schimbăm câteva lucruri” 3

Încă se află în dezbatere publică Masterplanul de Iluminat pentru Centrul Istoric. Strategia utilizează soluții sustenabile și se axează pe un iluminat public coerent și unitar, reducerea poluării luminoase, punerea în valoare a patrimoniului construit și creșterea siguranței pe timp de noapte.

Conform analizei care a stat la baza elaborării masterplanului, în prezent, imaginea nocturnă a orașului este necoordonată, dezorganizată și uneori contradictorie din cauza: iluminatului excesiv al reclamelor și mijloacelor publicitare, densității mari de reclame luminoase care contribuie la un mediu vizual aglomerat și care deseori intră în conflict cu arhitectura și cu caracterul zonei,

Flavia Boghiu, despre schimbările estetice din Centrul Istoric. „Brașovul ne place nu doar pentru că oamenii sunt faini și avem natură de jur împrejur. Ne place și pentru că avem un centru istoric cu adevărat extraordinar. Trebuie însă să schimbăm câteva lucruri” 4 Flavia Boghiu, despre schimbările estetice din Centrul Istoric. „Brașovul ne place nu doar pentru că oamenii sunt faini și avem natură de jur împrejur. Ne place și pentru că avem un centru istoric cu adevărat extraordinar. Trebuie însă să schimbăm câteva lucruri” 5

iluminatului publicitar intruziv în zonele rezidențiale, concurenței între iluminatul comercial și publicitar și iluminatul stradal, diversitatea intensității formelor de iluminat.
Asta trebuie să se schimbe!
Vă invit să vă spuneți părerile despre noul masterplan” a scris primarul Allen Coliban pe Facebook.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Negocieri cu două companii aeriene. „Suntem în negocieri și da, suntem convinși că în 2024 vom avea 300.000 de pasageri pe Aeroportul Brașov”

Next Story

500 de lei. Amenzi pentru brașovenii care hrănesc porumbeii iarna. „Grija noastră este pentru animalele de la Zoo”