Aeroportul Brașov. Păcăleala cu programul prelungit a ținut doar câteva zile. Companiile aeriene vor un aeroport operaționalizat 18 ore! „Deja avem cereri  că ar trebui operaționalizat aeroportul în intervalul 06.00 – 24.00, respectiv 18h”

Last Updated on ianuarie 17, 2024 Păcăleala cu programul prelungit al Aeroportului Brașov a ținut doar câteva zile. Conducerea aeroportului a anunțat luni că a mărit programul la 16 ore dar, în fapt, este operaționalizat tot 12 ore. Cei de la ROMATSA au anunțat că ai lor controlori de zbor vor lucra tot 12 ore, doar că de la 9.00 la 21.00, nu de la 7.00 la 19.00 cum era până acum.

Acum, cei de la Consiliul Județean Brașov spun că operatorii aerieni le cer ca Aeroportul să fie funcțional cel puțin 18 ore, între 06.00 – 24.00. Asta înseamnă că cei de la ROMATSA trebuie să lucreze de la 06.00 la 24.00, ceea ce este un lucru aproape imposibil. Ei au anunțat că vor putea asigura un program prelungit peste câțiva ani, când vor mai școlariza câțiva controlori de zbor. 

Aeroportul Brașov. Păcăleala cu programul prelungit a ținut doar câteva zile. Companiile aeriene vor un aeroport operaționalizat 18 ore! „Deja avem cereri  că ar trebui operaționalizat aeroportul în intervalul 06.00 – 24.00, respectiv 18h” 1

De la operatorii cu care discutăm și care vor să vină la Brașov, probabil că în aprilie – mai vor începe să operaționalizeze pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, deja avem cereri – nu sunt oficiale, sunt neoficiale – că ar trebui operaționalizat aeroportul în intervalul 06.00 – 24.00, respectiv 18h. Facem demersuri în acest sens.

În momentul în care vom avea de la operatorii care solicită acest lucru și înscrisuri, vom depune către ROMATSA această cerere”, a spus președintele CJ Brașov, Șerban Todorică, citat de Radio Brasov FM.

Șeful administrației județene nu a dezvăluit numele noilor companii care ar putea opera zboruri de la Brașov din această primăvară.

O noua destinaţie va fi disponibilă din vară

Constantin Albu, director aeroport, citat de Observator Tv: În 5 ani, aeroportul Braşov se va susţine. Cheltuielile de exploatare vor fi produse de aeroport. Nu va mai fi nevoie de transferuri de la Consiliul Judeţean Braşov.

Conducerea aeroportului a anunțat că în vara anului 2024 de aici vor fi operate curse săptămânale spre Creta, cu compania elenă Sky Express. Sunt de asemenea discuţii pentru curse externe şi cu Tarom, Lot, Animawings, Corendon și Aegean Airlines.

Previous Story

Brașov. Adrian Veștea: „Vom construi de la zero Stadionul Tineretului, iar pentru râșnoveni vom moderniza, extinde și dota Baza Olimpică Valea Cărbunării”

Next Story

(Video) Se lucrează intens la Centura Făgărașului. „Varianta ocolitoare a municipiului Făgăraș nu mai este doar o simplă promisiune. Devine realitate!’’