Aeroportul Braşov are program de funcţionare de 16 ore, din 15 ianuarie, dar functie de… necesitati!

Last Updated on ianuarie 14, 2024 Aeroportul Braşov are program de funcționare de 16 ore, din 15 ianuarie. Dar în funcție de cererea companiilor aeriene. Momentan sunt doar două destinații Wizz Air care se încadrează în programul de 12 ore așa că Aeroportul nu va fi deschis 16 ore. Programul  de 16 ore este pentru viitoarele companii aeriene.

Ca urmare a solicitării privind extinderea programului de operare, conducerea Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR) a aprobat schimbarea propusă şi a emis, joi, Condiţiile de Certificare pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav RO – 25/2023 Ediţia 2.

Aeroportul Braşov are program de funcţionare de 16 ore, din 15 ianuarie, dar functie de… necesitati! 1

Solicitatea a fost formulată de Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” în 27 septembrie 2023, cu completările ulterioare transmise în intervalul octombrie 2023 – ianuarie 2024.  Astfel, aeronavele planificate vor putea ateriza sau decola de pe Aeroportul Braşov în intervalul orar 07:00-23:00, scrie Monitorul Expres.

Referitor la programul extins, Consiliul Județean Brașov a precizat, conform Brasov Metropolitan: „Întrucât la acest moment nu există contracte cu companii aeriene care să opereze în afara programului inițial 07.00-19.00, o abordare pragmatică și eficientă în această situație, analizată şi convenită de toate părţile implicate este ca în primă fază, programul de funcționare al Aeroportului să fie adaptat corespunzător, în funcție de cererile concrete primite din partea operatorilor aerieni, fără a se depăși intervalul de 16 ore”.

Președintele Consiliului Judetean Brasov, Todorica-Constantin Serban, citat de aktual 24,  a tinut sa precizeze ca „impreuna cu domnul director Constantin Albu, in parteneriat cu Consiliul de Administratie al AIBG, cu sprijinul institutiilor publice din cadrul aeroportului si cu suportul permanent asigurat de ROMATSA si AACR

am facut toate demersurile premergatoare acestui moment mult asteptat atat de noi, ca administratori ai obiectivului, cat mai ales de companiile aeriene interesate de Aeroportul Brasov si cu totii suntem multumiti ca am reusit sa facem acest prim pas spre un program de 24 de ore din 24.”

Previous Story

Foto Brașov. Accident la ieșire din Codlea. 3 persoane rănite. „Accidentul s-a produs în fața casei unde locuiesc. Am în curte obiecte aruncate în urma impactului”

Next Story

(Video) S-au deschis pârtiile din Poiana Brașov, cu tradiționala coadă la telegondolă