A luat o pâine, iar vânzătoarea l-a taxat cu 113 lei. Apoi l-a mai păcălit o dată. „113 lei o pâine la Lidl parcă e cam mult”

Last Updated on ianuarie 26, 2024 Neatenția la supermarket te poate costa mult. Vânzătorii nu au niciun interes să-și facă treaba corect astfel că te poți trezi păcălit cu sume importante.

Scriitorul ieșean Florin Lăzărescu a fost la un pas de a fi plătit 113 lei pentru o simplă pâine, în magazinul unui cunoscut lanț de suparmarketuri, scrie Ziarul de Iași.

A luat o pâine, iar vânzătoarea l-a taxat cu 113 lei. Apoi l-a mai păcălit o dată. „113 lei o pâine la Lidl parcă e cam mult” 1

Lăzărescu, care este unul dintre fondatorii Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași (FILIT), s-a dus ca tot omul la cumpărături, dar a aflat cum poți fi păcălit de două ori, de aceeași vânzătoare.  Mai întâi, femeia i-a pus pe bon 19 pâini, în loc de una, de unde și costul final de 113 lei pentru o singură pâine.

Ştiam că se scumpesc lucrurile de nu-ţi vine să crezi, dar 113 lei o pâine la Lidl parcă e cam mult. Eu nu mă uit niciodată pe bon, dar am observat un produs lipsă în sacoşă şi am căutat pe bonul electronic să văd dacă mi l-au bătut la casă.

Nu era pe bon, însă am văzut preţul pâinii. M-am întors, vânzătoarea mi-a zis senin că a bătut codul de la rodie şi mi-a dat banii înapoi”, a scris scriitorul ieşean pe contul său de Facebook.

Casierița l-a mai păcălit o dată
Dar asta nu e tot. Lăzărescu a crezut că femeia i-a rezolvat problema, dar ajuns acasă a sesizat că vânzătoarea i-a scăzut doar 17 din cele 19 pâini trecute eronat pe bon.

Așa că l-a taxat pentru o pâine în plus, fapt pe care acum nu mai are cum să-l demonstreze. Și a trecut la motviul returnării parțiale a banilor că omului nu i-a plăcut pâinea.

Doamna m-a înșelat până și la refacerea bonului. M-am uitat acum online, a scăzut 17 pâini din 19 trecute pe bon, nu 18. Eu am luat în pungă una singură, dar cum să mai demonstrez azi că ieri nu erau două? Iar la motivul returului scrie că nu mi-a plăcut pâinea”, și-a completat apoi postarea Florin Lăzărescu, printr-un later edit, conform Stirile Pro tv.

Cât s-au scumpit produsele de bază în doar o lună

Față de luna trecută, adică față de perioada Crăciunului, se observă o diferență de preț în ceea ce privește, spre exemplu, produsele vegetale și vorbim aici, în special, despre legume.

De exemplu, dacă acum o lună, un kilogram de ceapă costa 3 lei, acum plătim cu 4 lei în plus. Cu 5 lei în plus plătim și pentru kilogramul de roșii.

Și produsele din carne sunt mai scumpe față de luna trecută. Mușchiul de porc costă cu 4 lei/kg mai mult.

Sunt însă și produse care și-au păstrat prețul, de exemplu, produsele tradiționale (jumări, cârnați) sau cele din carne de pui. Telemeaua de vacă este un alt produs monitorizat de către Antena 3 CNN, care este mai scumpă față de luna trecută.

Advertisements
Previous Story

Surse. Aeroportul Brașov. Fly Lili negociază destinații spre München, Nürnberg, Stuttgart, Budapesta, Viena și câte 2 destinații din Spania și Anglia

Next Story

Amendă uriaşă pentru proprietarii de câini sau pisici care-şi lasă fără adăpost animalele de curte sau de companie, pe timp de ger