Update. Incendiu Ferma Dacilor. A intrat în flăcări să-și salveze copiii și n-a mai ieșit. Căutările continuă

Last Updated on decembrie 26, 2023 Până în prezent au fost găsite cinci victime carbonizate (patru adulţi şi un copil), iar trei persoane, un adult şi doi copii, sunt dispărute, astfel că autorităţile fac eforturi pentru găsirea lor. De asemenea, două persoane au fost duse la spital cu arsuri.

Cele trei persoane încă dispărute în urma incendiului de la Ferma Dacilor din satul Tohani sunt doi copii şi un adult tânăr”, a declarat Virgiliu Nanu, prefectul județului Prahova, scrie Antena 3. 

Update. Incendiu Ferma Dacilor. A intrat în flăcări să-și salveze copiii și n-a mai ieșit. Căutările continuă 1

Incendiul a fost lichidat, iar cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență încercau, la ora acestei actualizări, să dea de urmă celor trei persoane dispărute.

Un prieten al patronului de la Ferma Dacilor a intrat în flăcări să-și salveze copiii și n-a mai ieșit
Printre cei care au murit în flăcări la Ferma Dacilor se numără un bărbat pe nume Lucian Ene, prieten al patronului Cornel Dinicu.

Potrivit informațiilor transmise de presa națională, Ene, alias Pif, este cunoscut atât în lumea agenţilor de pază care se ocupă de securitatea cluburilor de lux din Capitală, cât şi în lumea interlopă.

Când incendiul a izbucnit, Ene a mers la etaj pentru a-i salva pe doi dintre copiii săi, însă nu a mai reușit să iasă din flăcări. Soția sa, de 48 de ani, şi fiul său, de 16 ani, au fost răniți.

Femeia a fost transportată la Spitalul Județean Ploiești cu arsuri pe 5% din corp. Adolescentul a fost trimis la Spitalul Grigore Alexandrescu din București, starea lui fiind stabilă.

Dosar pentru distrugere şi ucidere din culpă după incendiul de la Ferma Dacilor

Poliţiştii şi procurorii prahoveni încep, marţi seară, audierile în dosarul care vizează cauzele, dar şi efectele incendiului de la pensiunea Ferma Dacilor. Infracţiunile vizate sunt de distrugere şi ucidere din culpă. Între timp, continuă căutarea celor trei victime ale căror trupuri nu au fost găsite încă printre ruinele pensiunii distruse de foc, relatează Hotnews.

Totodată, se iau probe ADN de la familiile celor care se aflau în interior, pentru că altfel nu pot fi identificate victimele carbonizate.

Concomitent, la locul incendiului se desfăşoară operaţiuni de căutare a trupurilor celor trei victime – doi copii şi un adult – care încă nu au fost găsite. Căutările vor continua şi pe timpul nopţii, a precizat ISU Prahova.

Pe parcursul zilei, mai multe persoane au avansat ideea conform căreia focul ar fi fost pus de o mână criminală, iar surse judiciare precizau pentru News.ro că nu este exclusă nicio ipoteză.

DNA ar urma să redeschidă, potrivit surselor „Adevărul”, dosarul privind posibile nereguli în legătură cu sancțiunile dispuse pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu a pensiunii Ferma Dacilor, acolo unde mai mulți oameni au murit într-un incendiu izbucnit marți dimineață. Dosarul fusese clasat în martie.

Ancheta viza posibile nereguli privind acordarea autorizațiilor ISU. Mai exact, deși angajații ISU Prahova ar fi constat nereguli, ar fi dispus avertismente în locul amenzilor.

„În data de 10.07.2019, cpt. Cristina CHELBA, împreună cu colonelul (r) Elisei-Tiberiu DUMITRU au desfăşurat controlul, fiind identificate 6 nereguli, consemnate în nota de control nr. 4468421/12.07.2019, toate sancţionate cu avertismente. Obiectivul nu a putut face dovada deţinerii unei autorizaţii de securitate la incendiu – 1200 mp, în condiţiile în care amendă prevăzută era de 5001-10000 lei, conform art.45, pct IV, lit.d, Legea 307/2006.

Ulterior la data de 07.08.2019 la FERMA DACILOR a fost organizată o masă de protocol oferita de conducerea ISUJ Prahova membrilor comisiilor de evaluare şi însoţitorilor de loturi la etapa naţională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntar şi private pentru situaţii de urgenţă”, preciza DNA în dosar, potrivi Digi24.

Previous Story

Ipoteze. Cauzele incendiului de la Ferma Dacilor. Martorii susțin că ar fi avut loc un scandal între un bărbat și o femeie, posibil cuplu

Next Story

Avea doar 11 ani. Copil carbonizat la Ferma Dacilor. Era fiul patronului și hocheist la Corona Brașov