Ipoteze. Cauzele incendiului de la Ferma Dacilor. Martorii susțin că ar fi avut loc un scandal între un bărbat și o femeie, posibil cuplu

Last Updated on decembrie 26, 2023 Autoritățile încearcă să găsească cauza puternicului incendiu care a avut loc la ferma Dacilor, din județul Prahova. Până acum sunt luate în calcul 3 ipoteze. Trist pentru cei arși de vii în pensiune este faptul că pompierii au permis funcționarea pensiunii chiar dacă au găsit nereguli grave, au dat amenzi și avertismente. Dacă pompierii își făceau treaba serios, cei 3 copii și 5 adulți trăiau acum.

Martorii susțin că, în timpul nopții de duminică spre luni, în timpul petrecerii organizate la fermă, ar fi avut loc un scandal între un bărbat și o femeie, posibil cuplu, scrie ziare.com. Bărbatul ar fi fost văzut spre dimineață, în bucătăria restaurantului, într-o stare foarte agitată, fiind chiar invitat de unul dintre angajați să părăsească pensiunea.

Ipoteze. Cauzele incendiului de la Ferma Dacilor. Martorii susțin că ar fi avut loc un scandal între un bărbat și o femeie, posibil cuplu 1

Se vorbea inițial chiar și despre o răzbunare a individului, doar că această ipoteză a fost exclusă ulterior de către polițiștii aflați la fața locului. Acesta a fost identificat pe lista persoanelor dispărute și se pare că a participat chiar la operațiunea de salvare a copiilor aflați în încăperea de la mansarda cuprinsă de flăcări.

Cea de-a doua posibilă cauză a dezastrului, și cea mai pertinentă, spun surse judiciare, este o defecțiune a centralei pe lemne. Focul a izbucnit la mansarda pensiunii și apoi s-a extins rapid la întreaga clădire construită aproape în totalitate din lemn.

Jarul aprins din vatra grătarului situat în imediata apropiere a imobilului unde funcționează restaurantul este cea de-a treia variantă posibilă care ar fi putut genera un asemenea incendiu.

Tocmai pentru că există atât de multe incertitudini, conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a dispus trimiterea unei echipe de specialiști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta.

În incendiul devastator care a mistuit Ferma Dacilor de la Tohani, cel puțin patru persoane, printre care și un copil, și-au pierdut viața. Alte cinci persoane sunt date dispărute, fiind căutate de pompieri printre lemnele carbonizate. Printre dispăruți se află și doi copii.

O echipă de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică va fi trimisă la Tohani pentru a sprijini ancheta în cazul incendiului devastator care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor.

“Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta”, a informat IGPR.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă în acest caz.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident.

Incendiu la Ferma Dacilor. Pensiunea nu avea autorizaţie de securitate la incendiu
Ferma Dacilor nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, a transmis Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova. Conform sursei citate, în anul 2019 a fost efectuată la acest obiectiv o “verificare pe fond”, fiind identificate şase nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului şi au fost aplicate şase avertismente, scrie Observator Tv.

Previous Story

Update. 1 copil și 4 adulți carbonizați. Soacra patronului Fermei Dacilor: ‘Fiica mea a simțit fum și l-a trezit, au salvat doi copii’

Next Story

Update. Incendiu Ferma Dacilor. A intrat în flăcări să-și salveze copiii și n-a mai ieșit. Căutările continuă