Update. 1 copil și 4 adulți carbonizați. Soacra patronului Fermei Dacilor: ‘Fiica mea a simțit fum și l-a trezit, au salvat doi copii’

Last Updated on decembrie 26, 2023 Pompierii de la ISU anunță un nou bilanț al tragediei de la Ferma Dacilor din Prahova. Până acum au fost găsiți 1 copil și 4 adulți carbonizați. Mai sunt căutați doi copii și un adult.

Ora 12.08: A fost scos încă un cadavru carbonizat, al unui adult, anunță G4 Media.
Ora 11.50: Pompierii au extras a patra victimă carbonizată, un adult.
Ora 10.40: În pensiune erau cazate 26 persoane, potrivit DSU:

Update. 1 copil și 4 adulți carbonizați. Soacra patronului Fermei Dacilor: 'Fiica mea a simțit fum și l-a trezit, au salvat doi copii' 1

– 18 persoane s-au autoevacuat din care 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore;
– 3 victime au fost extrase decedate;
– 5 persoane sunt căutate în clădirea incendiată.
Ora 10.29: ISU a precizat că până în acest moment au fost scoase cadavrele a doi adulți și un copil.

Update. 1 copil și 4 adulți carbonizați. Soacra patronului Fermei Dacilor: 'Fiica mea a simțit fum și l-a trezit, au salvat doi copii' 2

Soacra patronului complexului turistic Ferma Dacilor a făcut primele declarații după incendiul devastator de azi. Femeia a declarat că fiica ei, care este și patroana pensiunii, a simțit miros de fum. Femeia a reușit să se salveze pe ea, un copil și soțul. Al doilea copil a murit, fiind cel pe care autoritățile l-au găsit carbonizat în jurul orei 9:10

”Fiica mea este soția patronului. A simțit că iese fum și l-a sculat pe el (n.r. – pe patronul pensiunii) și a zis: este fum în cameră. Așa au reușit și s-au salvat”, a declarat bunica minorului mort în incendiu, potrivit stiripesurse.ro.

Update. 1 copil și 4 adulți carbonizați. Soacra patronului Fermei Dacilor: 'Fiica mea a simțit fum și l-a trezit, au salvat doi copii' 3

 

Întrebată dacă au reușit să salveze copilul, femeia a răspuns:Doi copii… și unul nu. Era cu alți copii, se juca, a mai spus femeia.

14 echipaje de pompieri au fost activate pentru o intervenție la un incendiu masiv care a cuprins marți dimineață pensiunea Ferma Dacilor din județul Prahova. Pensiunea a ars în întregime. La momentul la care au ajuns pompierii, persoanele de la parter reușiseră să iasă din imobil, însă nu se știa ce s-a întâmplat cu cei 5 adulți și 3 copii cazați la mansardă.

În pensiune erau cazate 26 persoane, potrivit DSU:

– 18 persoane s-au autoevacuat din care 2 persoane au fost transportate la spital cu arsuri minore;
– 3 victime au fost extrase decedate;
– 5 persoane sunt căutate în clădirea incendiată.

ISU a precizat că până în acest moment au fost scoase cadavrele a doi adulți și un copil.

Inițial, prefectul a declarat că era vorba de trupurile carbonizate a doi copii și un adult.

Pensiunea nu are autorizație de securitate la incendiu, a anunțat ISU.

„Pentru obiectivul vizat a fost efectuată o verificare pe fond în anul 2019, fiind identificate 6 nereguli, dintre care una a fost remediată pe timpul controlului și au fost aplicate 6 avertismente. La momentul verificării nu au fost puse la dispoziția inspectorilor documente din care să rezulte momentul punerii în funcțiune, pentru a se stabili necesitatea solicitării și obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu”, a precizat ISU Prahova.

O echipă de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică va fi trimisă la Tohani pentru a sprijini ancheta în cazul incendiului devastator care a izbucnit, marţi dimineaţă, la Ferma Dacilor.

“Conducerea Inspectoratului General al Poliţiei Române a dispus trimiterea unei echipe de specialişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică, pentru a sprijini ancheta”, a informat IGPR.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au deschis un dosar penal pentru distrugere şi ucidere din culpă în acest caz.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că anchetatorii nu exclud nicio variantă, fiind luate în calcul atât izbucnirea focului ca urmare a unei acţiuni intenţionate, cât şi varianta unui accident.

Previous Story

Un băiat de 7 ani din Brașov a primit inima unui adolescent italian. „El nu știe că i s-a făcut transplant”

Next Story

Ipoteze. Cauzele incendiului de la Ferma Dacilor. Martorii susțin că ar fi avut loc un scandal între un bărbat și o femeie, posibil cuplu