Stenograme. Director Aeroportul Brașov. „Era să luăm foc de vreo 2 ori/Nu ai unde să bagi o cafetieră, sare instalația în aer. Unde e apa? Păi, nu e apă”

Last Updated on decembrie 4, 2023 BizBrașov a publicat stenogramele ultimelor ședințe ale Consiliului de Administrație al Regiei Autonome Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (CA). Este vorba de ședința de pe 30 octombrie, în care președintele CA a pus pe masă un punct suplimentar privind demiterea directorului aeroportului, Alexandru Anghel și ședința din 9 noiembrie, cea în care Anghel a fost „oarecum” demis, prin demararea unei acțiuni în instanță pentru recuperarea unor presupuse „pierderi” suferite de aeroport (necontorizate) sub conducerea directorului.

Directorul Alexandru Anghel confirmă ceea ce orice turist care a aterizat sau a decolat la/de la Brașov a observat: instalația electrică este o „glumă”. Nici măcar automatele de sandwich-uri nu pot să funcționeze în aeroport, din cauza acestei probleme:
Stenograme. Director Aeroportul Brașov. „Era să luăm foc de vreo 2 ori/Nu ai unde să bagi o cafetieră, sare instalația în aer. Unde e apa? Păi, nu e apă” 1

În continuare, Anghel explică din ce cauză în aeroport sunt mari probleme cu alimentarea cu energie electrică:
Stenograme. Director Aeroportul Brașov. „Era să luăm foc de vreo 2 ori/Nu ai unde să bagi o cafetieră, sare instalația în aer. Unde e apa? Păi, nu e apă” 2

Din explicațiile lui Anghel rezultă că problemele cu alimentarea cu energie electrică nu sunt singulare. Nu există nici alimentare cu apă și nici canalizare comercială la etaj, acolo unde ar trebui să fie cafenele și restaurante, ca într-o investiție din 2023. Din acest motiv, spațiile comerciale nu sunt închiriate. Practic, la aeroport, gresia de la etajul 1 ar trebui decopertată și trasă instalația electrică, alimentarea cu apă și canalizarea:
Stenograme. Director Aeroportul Brașov. „Era să luăm foc de vreo 2 ori/Nu ai unde să bagi o cafetieră, sare instalația în aer. Unde e apa? Păi, nu e apă” 3

Asigurări de la ROMATSA: Din 15 ianuarie 2024, Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav trece la programul de 16 ore

Programul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav (AIBG) va fi prelungit la 16 ore, începând cu data de 15 ianuarie 2024, aşa cum a fost stabilit încă din 30 octombrie, în cadrul unei întâlniri la care au participat reprezentanţii aeroportului, ai administraţiei judeţene, ai Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) şi ai Autorităţii Aeronautice Civile Române (AACR). Prelungirea programului a fost reconfirmată de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Şerban Todorică, după ce a primit o adresă din partea ROMATSA, prin care furnizorul de servicii aeriene a anunţat că va face toate demersurile pentru a implementa această măsură.

Vă reconfirmăm şi prin prezenta adresă că ROMATSA va întreprinde toate demersurile necesare care îi revin în responsabilitate pentru implementarea noului program începând cu această dată”, se menţionează în documentrul transmis de directorul general al ROMATSA, Adrian Cojoc, scrie bzb.ro.

Programul zborurilor, neschimbat

Începe o nouă săptămână în care doar compania low-cost Wizz Air operează de pe Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG – GHV), pe două destinații, cu frecvență bisăptămânală, scrie mytex.ro.

Potrivit paginii web, Aeroportul Brașov are programate următoarele zboruri în săptămâna 4 – 10 decembrie (orele sunt cele locale):

Luni, 4 decembrie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:15 – Braşov (GHV) 11:25
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:00 – Londra (LTN) 13:20

Miercuri, 6 decembrie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:55 – Braşov (GHV) 12:05
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:40 – Londra (LTN) 14:00

Joi, 7 decembrie
WIZZ AIR Dortmund (DTM) 10:30 – Braşov (GHV) 13:55
WIZZ AIR – Braşov (GHV) 14:30 – Dortmund (DTM) 16:00

Vineri, 8 decembrie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:55 – Braşov (GHV) 12:00
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:35 – Londra (LTN) 13:50

Duminică, 10 decembrie
WIZZ AIR Dortmund (DTM) 10:30 – Braşov (GHV) 13:55
WIZZ AIR Braşov (GHV) 14:30 – Dortmund (DTM) 16:00

Previous Story

Horia Brenciu, drum de coșmar spre Brașov, la spectacolul din Piața Sfatului. „Când am plecat de acasă am uitat să trec pe la baie și 7 ore am simțit fiecare gropiță, pentru că sunt numai gropițe, mici, delicate, dar le-am simțit pe toate”

Next Story

Video Brașov. Zăpadă artificială la Târgul de Crăciun din Piața Sfatului?!