Aeroportul Brașov. Compania aeriană Flylili nu mai are în plan zboruri de la Brașov, nici măcar din ianuarie. Rămânem cu doar dou rute Wizz Air

Last Updated on decembrie 21, 2023 Aeroportul Brașov rămâne cu suspinele după companiile aeriene. Flylili nu mai are în plan zboruri programate din București Băneasa, Brașov și Sibiu. Momentan, compania aeriană românească operează doar zboruri charter. În prezent, nu este clar dacă Flylili va continua să-și urmeze planurile pentru zborurile programate, anunță jurnaliștii germani de la airliners.de.

Flylili anunța, încă din vară, că are planuri mari cu aeroportul din Brașov, programându-și șase zboruri săptămânal către Stuttgart și Munchen – ambele câte trei zboruri pe săptămână. Informația era dezvăluită, atunci, tot de presa germană de specialitate. Deși erau programate de la 1 decembrie, zborurile au fost amânate pentru ianuarie 2024, dar se pare că nici aceste date nu sunt cele reale.

Aeroportul Brașov. Compania aeriană Flylili nu mai are în plan zboruri de la Brașov, nici măcar din ianuarie. Rămânem cu doar dou rute Wizz Air 1

La exact 6 luni de la inaugurare, Aeroportul Brașov are doar cinci curse pe săptămână

Asta după ce compania Dan Air și-a mutat cursele la Bacău. De la jumătatea lunii viitoare, programul aeroportului va fi prelungit de la 12, la 16 ore. Sunt așteptați și operatori noi de zbor, scrie Radio Brasov FM

Iar administratorii aeroportului au în plan noi investiții, printre care un heliport sanitar și parc cu panouri fotovoltaice. Cu detalii, directorul executiv al Direcţiei Drumuri Judeţene şi Servicii Publice din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, Mihai Pascu:

Este vorba de acele investiții pe care le face în continuare Consiliul Județean Brașov în baza master planului și care sunt absolut obligatorii, pentru că facilitează activitatea de operare pe aeroport.

Am vorbit despre panourile fotovoltaice pentru a avea o economie în costurile plătite la energie și vorbim acolo de principala investiție, apoi o stație permanentă de alimentare cu combustibil, o stație de garare a acestor autospeciale de deszăpezire, cu un service aferent și nu în ultimul rând, o stație de sortare a deșeurilor rezultate din actul de operare aeronautică, care să poată fi reciclate, așa cum se procedează în toată lumea civilizată“.

Programul zborurilor regulate de pe Aeroportul Brașov în săptămâna 18-24 decembrie 2023, potrivit mytex.ro:

Luni, 18 decembrie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:15 – Braşov (GHV) 11:25
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:00 – Londra (LTN) 13:20

Miercuri, 20 decembrie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:55 – Braşov (GHV) 12:05
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:40 – Londra (LTN) 14:00

Joi, 21 decembrie
WIZZ AIR Dortmund (DTM) 10:30 – Braşov (GHV) 13:55
WIZZ AIR Braşov (GHV) 14:30 – Dortmund (DTM) 16:00

Vineri, 22 decembrie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:55 – Braşov (GHV) 12:00
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:35 – Londra (LTN) 13:50

Duminică, 24 decembrie
WIZZ AIR Dortmund (DTM) 10:30 – Braşov (GHV) 13:55
WIZZ AIR Braşov (GHV) 14:30 – Dortmund (DTM) 16:00

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Un tânăr de 16 ani și un șofer încarcerat au murit, iar alte trei persoane au fost rănite între Codlea și Vulcan

Next Story

Video Brașov. Modern. Cum se plimbă pisica prin Piața Sfatului. „Pateu era puțin confuz pentru ca e prima lui ieșire in ghiozdan”