Video Brașov. 4 urși, 6 mistreți, noile patrule în cartierul Noua

Last Updated on noiembrie 22, 2023 Locuitorii din cartierul brașovean Noua sunt apărați aproape în fiecare seară de noile patrule, formate din mistreți și urși. Încă nu s-a semnalat o întâlnire între aceste două patrule.

Un localnic din zonă s-a uitat pe camerele de supraveghere de la casa sa și a observat că în noapte de luni spre marți prin fața casei sale au patrulat 6 porci mistreți, iar noaptea trecută, 4 urși, scrie Biz Brasov. Brașoveanul se așteaptă și la alte surprize noaptea viitoare. Animalele sălabtice nu se mai sperie nici de câinii din gospodării și s-au obișnuit cu lătratul, dar și cu alte zgomote menite să le sperie.

Un urs a atacat o stână de oi, în Cluj, zeci de animale ucise

Ursul terorizează din nou o comună din judeţul Cluj. Animalul a atacat o stână de oi. Nici măcar gardul electric montat de fermieri nu a reuşit să îl oprească, scrie Observator Tv.

Zeci de oi au fost ucise de urs. Acum, o comisie formată din reprezentanţii mai multor instituţii a fost înfiinţaţă pentru a evalua pagubele lăsate în urmă de animalul sălbatic. Fermierii însă nu cred că vor beneficia de despăgubiri prea curând.

Trei urși în localitatea Ciohorăni, județul Iași!

Urși bruni cu guler alb, surprinși de o cameră de monitorizare a faunei din Munții Șureanu

O cameră de monitorizare a faunei, instalată de rangeri într-o pădure din Parcul Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina, a surprins o femelă din specia urs brun împreună cu puiul ei, ambele exemplare prezentând o caracteristică aparte a coloritului blănii, un guler alb în jurul gâtului. Acest fenomen este întâlnit destul de rar la specia urs brun, precizează reprezentanții Romsilva pe pagina de Facebook a regiei, scrie G4 Media.

16 urși uciși de mașină, în Covasna, în 2023

Cadavrul unui urs care a fost lovit de o mașină a fost descoperit zilele trecute, pe DJ121A, în afara localității Ghidfalău, autoritățile de Mediu fiind anunțate de polițiștii covăsneni, anunță Weradio.ro. Bilanțul urșilor uciși de tren sau de mașini de la începutul acestui an a ajuns la 16.

La fața locului s-a deplasat o echipă formată din reprezentanți ai Gărzii de Mediu, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi ai IPJ Covasna, împreună cu reprezentantul fondului cinegetic, primarul comunei și un medic veterinar care a constatat că ursul a fost ucis accidental.

Într-o postare pe Facebook, reprezentanții Gărzii de Mediu au scris că animalul a fost preluat şi transportat pentru incinerare la o unitate autorizată.

Și la finalul lunii trecute, cadavrele a doi urși, o femelă în vârstă de aproximativ 10 ani și un pui de aproape 3 ani, au fost descoperite în aceeași zi, la distanță de câteva ore, în localitățile Chichiș și Malnaș Băi, ambele animale fiind ucise accidental, potrivit medicilor veterinari chemați la fața locului.

 

Previous Story

Aeroportul Sibiu, alți bani pentru companiile aeriene, pentru deschiderea unor rute noi și readucerea celor suspendate. Aeroportul Brașov a rămas cu două curse Wizz Air

Next Story

Prețuri uriașe la Târgul de Crăciun din Sibiu. 10 – 15 lei vinul fiert, cafeaua ajunge și la 19 lei, 30 de lei ciolanul cu legume. „Tot din supermarket mâncați, dar la un preț dublu”