Aeroportul Sibiu, alți bani pentru companiile aeriene, pentru deschiderea unor rute noi și readucerea celor suspendate. Aeroportul Brașov a rămas cu două curse Wizz Air

Last Updated on noiembrie 22, 2023 Aeroportul Brașov este în contratimp cu ce se întâmplă în piața aeriană comercială. Companiile aeriene sunt atrase cu bani și facilități de celelalte aeroporturi. Aeroportul Internațional Sibiu R.A. a gândit o nouă politică comercială și vrea să ofere scheme de stimulare companiilor aeriene pentru a opera mai multe zboruri din orașul de pe Cibin. Consilierii județeni vor vota, în ședința de la finalul lunii noiembrie, această politică.

Patru scheme de stimulare vor fi create, respectiv: în vederea deschiderii de noi rute, în vederea redeschiderii rutelor suspendate, în vederea creșterii traficului de pasageri și în vederea deschiderii unor rute sezoniere, scrie Ora de Sibiu.

Aeroportul Sibiu, alți bani pentru companiile aeriene, pentru deschiderea unor rute noi și readucerea celor suspendate. Aeroportul Brașov a rămas cu două curse Wizz Air 1

Schema de stimulare în vederea deschiderii de noi rute are ca scop stimularea companiilor aeriene în vederea deschiderii de noi rute spre destinațiile eligibile evaluate având la bază o serie de criterii de eligibilitate. Pentru rutele nou deschise și operate de pe Aeroportul Internațional Sibiu se aplică o serie de discount-uri pe o perioadă maximă de 36 de luni de la începerea efectivă a operării, astfel: tarif de aterizare/tarif de pasager: 75% în primul an, 50% în al doilea an și 25% în al treilea an.

Schema de stimulare pentru redeschidere de rute suspendate are ca scop stimularea companiilor aeriene în vederea redeschiderii unor rute suspendate spre destinațiile eligibile, evaluate în baza criteriilor de eligibilitate. Pentru cursele suspendate și redeschise și operate de pe Aeroportul

Internațional Sibiu se aplică pe o perioadă de 12 luni de la începerea efectivă a operării, astfel: tarif aterizare/tarif pasager: 50%.

Schema de stimulare în vederea creșterii traficului de pasageri are ca scop stimularea companiilor aeriene care operează rute regulate pe Aeroportul Internațional Sibiu în vederea creșterii volumului de pasageri. Schema de discount acordată pentru creșterea volumului de trafic se aplică pe o perioadă de 5 ani, astfel: tarif pasager: 75%.

Schema de stimulare pentru deschidere de rute sezoniere are ca scop stimularea companiilor aeriene în vederea deschiderii de rute sezoniere spre destinațiile eligibile, evaluate în baza criteriilor de eligibilitate. Pentru deschiderea de rute sezoniere în conformitate cu criteriile de eligibilitate din cadrul politicii comerciale se aplică o serie de discount-uri, astfel: tarif aterizare/tarif pasager: 50%.

Aceste scheme de stimulare, prin care se vor aplica reduceri la tarifele de aterizare și la tarifele de pasageri la o intensitate mai ridică, vor conduce la menținerea atractivității aeroportului și încurajarea companiilor aeriene să opereze la Sibiu.

Am făcut o schemă de ajutor de stat pe care ne-a aprobat-o Comisia Europeană, pentru că nu poți să dai ajutor de stat fără să ai această aprobare. Prin această schemă am urmărit să încurajăm operatorii aerieni să își diversifice oferta sau să vină alții noi. Avem această schemă pusă la dispoziția operatorilor care vor să o acceseze și este și accesată de Lufthansa.

Avem o politică economică la nivel de Aeroport Sibiu prin care urmărim să creștem frecvența celor care operează pe aeroport, operatorilor care vin pe Aeroportul Sibiu. Cum? Cu cât ai mai mulți pasageri procesați, cu atât taxa ta per pasager scade. Este o altă politică prin care încercăm să mărim numărul de frecvențe și numărul de pasageri care vin în Sibiu.

Prin intermediul AJTS am avut o campanie prin care am țintit destinațiile, tot pentru a mări numărul de pasageri, destinațiile pe care operatorii noștri aerieni le-au avut în 2022-2023. A fost o campanie care s-a bucurat de succes. Destinațiile spre Germania s-au întărit, s-au consolidat. (…) Vom lansa de anul viitor o campanie de promovare a destinației Sibiu, tot cu calea aeriană de acces”, a precizat Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean (CJ) Sibiu, citată de Ora de Sibiu.

Din decembrie, toate operaţiunile Dan Air se mută pe aeroportul din Bacău

Luni, 20 noiembrie, compania aeriană Dan Air a inaugurat baza operaţională deschisă la Aeroportul Internaţional „George Enescu’”.

Mutarea centrului în Bacău intervine după o experiență neplăcută avută de companie cu aeroportul din Brașov, unde, inițial, existase baza operațională a Dan Air.

De promisiuni mi-e podul plin. Aici, în schimb, am fost șocat, de data asta în bine. Eu am o veche relație cu Moldova. Am venit în România, din Australia, în 2001, iar primii mei colegi au fost moldovenii”, a declarat Dan Iuhas, președintele Dan Air, aflat în Bacău, a cărui prezență în public este extrem de rară, potrivit Desteptarea.

Astfel, din 12 decembrie, compania va efectua zboruri pe rute importante din Europa, în special pe cele mai solicitate de băcăuanii plecați la muncă în străinătate, respectiv în Italia, Marea Britanie și Spania.

Compania va opera din Bacău cu un avion Airbus A320, urmând ca de la vară să mai includă încă două, din totalul de patru aflate în flota proprie. Vor fi curse zilnice, câte două – trei pe zi, care vor face legătura cu orașele Roma, Torino și Catania, iar de la vară, cu Bergamo.

În momentul de față nu mai avem loc în program, pentru că ne-am angajat și în alte proiecte, cu celelalte aeronave. Dar dacă vom reuși să facem loc, cu siguranță vom extinde rutele către Italia, în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Matt Ian David, CEO-ul companiei Dan Air.

Zborurile de pe Aeroportul Brașov în săptămâna 20-26 noiembrie

Zborurile de pe Aeroportul Brașov în săptămâna 20-26 noiembrie, potrivit Monitorul Expres:

Luni 20 noiembrie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:15 – Braşov (GHV) 11:25
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:00 – Londra (LTN) 13:20

Miercuri 22 noiembrie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:55 – Braşov (GHV) 12:05
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:40 – Londra (LTN) 14:00

Joi 23 noiembrie
WIZZ AIR Dortmund (DTM) 10:30 – Braşov (GHV) 13:55
WIZZ AIR – Braşov (GHV) 14:30 – Dortmund (DTM) 16:00

Vineri 24 noiembrie
WIZZ AIR Londra (LTN) 06:55 – Braşov (GHV) 12:00
WIZZ AIR Braşov (GHV) 12:35 – Londra (LTN) 13:50

Duminică 26 noiembrie
WIZZ AIR Dortmund (DTM) 10:30 – Braşov (GHV) 13:55
WIZZ AIR Braşov (GHV) 14:30 – Dortmund (DTM) 16:00

Previous Story

(Video) Brașovul, promovat la BBC: „Brașov, poarta spre Transilvania și un paradis de iarnă. Brașov, evadează spre o iarnă perfectă”

Next Story

Video Brașov. 4 urși, 6 mistreți, noile patrule în cartierul Noua