600 de lei o noapte de cazare ca să vezi Târgul de Crăciun din Sibiu de la fereastra camerei. La Cluj, Untold organizează două Târguri de Crăciun

Last Updated on noiembrie 4, 2023 Sibiul se pregătește pentru deschiderea Târgului de Crăciun, care va avea loc pe 17 noiembrie. La Cluj, Untold organizează două Târguri de Crăciun. Și la Brașov au început pregătirile pentru Târgul de Crăciun, care se va deschide pe 30 noiembrie.

În aceste momente, conform platformei booking.com, încă mai sunt disponibile locuri de cazare, iar prețurile pornesc de la peste 100 de lei în cazul pensiunilor.

600 de lei o noapte de cazare ca să vezi Târgul de Crăciun din Sibiu de la fereastra camerei. La Cluj, Untold organizează două Târguri de Crăciun 1

În schimb, doi adulți vor plăti și peste 600 de lei pentru o noapte în care vor putea să admire Târgul de Crăciun direct de la fereastra dormitorului, scrie Turnul Sfatului. 

La My Continental, de exemplu, o noapte de cazare pentru două persoane, între 17 și 18 noiembrie, costă 340 de lei fără mic dejun și 370 de lei cu mic dejun inclus.

Înaintând înspre centru, la Hotelul Împăratul Romanilor, aceiași doi adulți vor plăti pentru a veni la inaugurarea Târgului de Crăciun 596 de lei cu mic dejun inclus.

La The Council prețul pentru o cameră dublă este de 325 de lei cu mic dejun inclus. „Sunt cereri, dar cele mai multe vor apărea în perioada următoare. Comparativ cu anul trecut cred că suntem în aceeași situație. La noi mai sunt disponibile camere în aceste momente”, au transmis cei de la The Council.

Cu vedere directă spre Târgul de Crăciun, cazați la Rabbit Hole, cei doi adulți vor plăti 1.300 de lei cu mic dejun inclus dacă vor să petreacă noaptea de vineri și de sâmbătă chiar în Piața Mare, având la geam priveliștea pieței împodobită pentru sărbători.

La Am Ring, tot în centrul Sibiului, o cameră dublă cu vedere la Piața Mare costă 589 de lei fără mic dejun inclus.

La Republique, o cameră dublă costă 365 de lei, iar pentru weekend-ul inaugurării Târgului de Crăciun hotelul este ocupat în proporție de 50%.

„Cereri pentru rezervări sunt. Sunt turiști care vin exclusiv pentru Târgul de Crăciun. 50 % grad de ocupare avem în acel weekend momentan. Avem două tipuri de camere – standard și superioare, standard la etajul doi și cele superioare la etajul unu”, au spus cei de la Republique.

Pensiunile, mai ieftine
Pentru cei care aleg să se cazeze la pensiuni însă, prețurile sunt mult mai mici. Conform platformei booking.com, de exemplu, pentru cazare la o casă, situată la 300 de metri de Piața Mare și la 650 de metri de Turnul Sfatului din Sibiu, KAYA HOME, doi adulți vor plăti 187 de lei.

Și la 1790 Margarethengasse Guesthouse o noapte de cazare pentru două persoane costă 202 lei.

Târgul de Crăciun din Cluj Napoca, organizat de UNTOLD, se deschide în 24 noiembrie, în Piața Unirii, și 1 decembrie pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”

Organizatorii Târgului de Crăciun din Cluj Napoca au anunțat datele în care se deschid festivitățile de sărbători în cele două locații din oraș. Astfel, târgul din Piața Unirii se deschide oficial în data de 24 noiembrie, iar cel de pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”, în data de 1 decembrie, scrie Cluj Capitala.

Mai știi când erai mic și-ți doreai să fie Crăciun mereu? Ei bine, Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca îți transformă visul în realitate.

600 de lei o noapte de cazare ca să vezi Târgul de Crăciun din Sibiu de la fereastra camerei. La Cluj, Untold organizează două Târguri de Crăciun 2

În perioada 24 noiembrie – 1 ianuarie, Piața Unirii va deveni Planeta Crăciun, acel loc magic din Univers în care te poți bucura zilnic de sărbătorile de iarnă. Iar ca aventura să fie completă, din data de 1 decembrie, te așteptăm la Târgul de Iarnă Cluj-Napoca, situat pe Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”. Acolo vei putea descoperi și trăi toate experiențele magice ale Planetei Crăciun și nu numai. Ce zici? Pornești cu noi în această călătorie?”, au anunțat organizatorii.

Târgul de Crăciun din acest an vine cu un nou concept, dar organizatorii nu au dat deocamdată detalii.

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca revine cu un nou concept magic. Nu-ți dăm prea multe detalii, dar să știi că va fi cu multe zâmbete, personaje noi și aventuri peste aventuri. Poți ghici oare despre ce va fi vorba?”, au transmis aceștia.

UNTOLD organizează Târgul de Crăciun din Cluj Napoca

Fantesia Untold SRL, al cărei acţionar este Untold Universe SA, compania care organizează festivalul de muzică Untold, a anunţat că a câştigat licitaţia publică, iar pentru următorii 5 ani va organiza două târguri de Crăciun în Cluj-Napoca, unul în Piața Unirii și celălalt pe Platoul Sălii Sporturilor.

În urma licitației publice privind atribuirea contractului de concesiune pentru organizarea celor 2 evenimente, firma Fantesia Untold SRL a fost desemnată câștigătoare, cu o redevență de 0,90 lei/mp/zi pentru Piața Unirii, respectiv 0,55 lei/mp/zi pentru Platoul Sălii Sporturilor „Horia Demian”.

Au început pregătirile pentru Crăciun, în Brașov. Patinoar cu brad în mijloc

Având în vedere că pe 30 noiembrie Braşovul va intra în spiritul sărbătorilor de iarnă, autorităţile locale au început pregătirile pentru această perioadă, iar pentru unele servicii, preţurile vor fi mai mari decât anul trecut, scrie bzb.ro.

600 de lei o noapte de cazare ca să vezi Târgul de Crăciun din Sibiu de la fereastra camerei. La Cluj, Untold organizează două Târguri de Crăciun 3

Astfel, în 27 octombrie, a semnat un contract în valoare de 19.063 lei cu SC Word Wide Cast SRL din comuna Bragadiru, în baza căruia firma ilfoveană va asigura un Moş Crăciun cu barbă naturală şi animatori de petrecere.

Acesta este al doilea an în care firma amintită va furniza un Moş Crăciun pentru Braşov, după ce anul trecut, a asigurat aceleaşi servicii, însă pentru o sumă mai mică, respectiv 15.470 lei, cu tot cu TVA.

Patinoar cu brad în mijloc
Anul acesta, municipalitatea braşoveană ar putea plăti mai mult şi pentru patinoarul în aer liber din centrul oreşului. Astfel, Primăria aşteaptă până în 31 octombrie ofertele de la firmele care pot închiria un patinoar artificial ce urmează a fi montat în Piaţeta Sfântul Ioan din Braşov. Valoarea contractului este estimată la 520.000 lei (cu tot cu TVA), iar patinoarul va funcţiona în perioada 30 noiembrie 2023 – 30 ianuarie 2024.

Suprafaţa aproximativă a patinoarului va fi de 600 mp, iar în interior va avea o suprafaţă liberă de 10 m diametru, pentru amplasarea unui brad, astfel încât să se poată patina în jurul acestuia. De asemenea, firma va trebui să asigure minim 200 perechi de patine atât pentru copii cât şi pentru adulţi.

Intrarea pe patinoar va fi gratuită, nu se vor percepe taxe pentru intrare sau pentru închiriere patine.
În iarna 2022 – 2023, pentru un patinoar cu suprafaţa de 600 metri pătraţi, dar fără brad în mijloc, Primăria Braşov a plătit 178.500 lei, cu tot cu TVA. Conform contractului, perioada de funcţionare a fost 30 noiembrie 2022 – 28 februarie 2023.

Previous Story

Accident Brașov. Un șofer a zburat cu mașina pe trotuar și a distrus un stâlp, lângă Piața Sfatului. O maşină a ars aproape complet vineri seara la Sfântu Gheorghe (Video)

Next Story

Fără parcare gratuită la Aeroportul Brașov. Ce tarife trebuie să plătească pasagerii, de mâine