Se construiește stadion nou în Brașov? Stadionul Tineretului va fi demolat. În locul lui va fi costruită o nouă arenă, cu 10.000 de locuri. Cât de repede vor respinge consilierii locali noul stadion?

Last Updated on noiembrie 27, 2023 Consilierii locali brașoveni sunt invitați să respingă propunerea primarului Allen Coliban, de a demola și reconstrui stadionul municipal. Se știe că, consilierii locali resping orice propune primarul.

Stadionul Tineretului din Braşov, construit în perioada 1933 – 1937, va fi demolat, iar în locul lui va fi realizată o arenă modernă, cu o capacitate de 9.716 locuri. Indicatorii tehnico – economici pentru construirea noului stadion vor fi supuşi aprobării Consiliului Local Braşov în şedinţa de plen din 28 noiembrie, iar potrivit proiectului de hotărâre, valoarea investiţiei este estimată la 149.894.985,08 lei, inclusiv TVA, conform bzb.ro.

Se construiește stadion nou în Brașov? Stadionul Tineretului va fi demolat. În locul lui va fi costruită o nouă arenă, cu 10.000 de locuri. Cât de repede vor respinge consilierii locali noul stadion? 1

Noul stadion va fi împărţit împărţit în 4 corpuri, respectiv Tribuna 1, Tribuna 2, Peluza 1 şi Peluza 2. Structura va fi realizată din cadre de beton armat, cu închideri de zidărie şi compartimentări din gips carton sau zidărie. Stadionul va fi acreditat UEFA (pentru organizarea meciurilor europene), dar va putea găzdui şi altor evenimente.

Prima cărămidă, în 1933
Construcţia stadionului a început pe 28 august 1933 şi a fost finalizată în 1937, fiind inaugurat cu numele Stadionul „Regele Carol al II-lea”.
Extinderea tribunelor şi construirea peluzelor s-a produs la începutul anilor 1970, în urma acestor modificări arena fiind desemnată să organizeze doar meciuri de fotbal, renunţându-se la pista de atletism, conform G4 media.

Una dintre peluze a fost demolată în urmă cu mulţi ani
În anii 2000 a fost demolată una dintre peluze, iar în anul 2009 a fost inaugurată instalaţia de nocturnă. În prezent, Stadionul Tineretului are au o capacitate de 5.650 de locuri.
Stadionul a intrat în proprietatea Primăriei Braşov în anul 2019, când a fost declarat falimentul FC Braşov.

La momentul actual, după ce echipa de seniori a FC Brașov s-a desființat, întrucât n-a primit licența pentru Liga 2, în municipiul de la poalele Tâmpei sunt două formații în Liga 3, Kids Tâmpa și SR Brașov. Și alte câteva în Campionatul Județean, scrie mytex.ro.

Previous Story

Contracronometru pe Aeroportul Brașov. Un avion Wizz Air a decolat cu 3 minute înainte de închiderea programului

Next Story

Video Brașov. Sala Polivalentă prinde contur. Filmare aeriană cu drona