Ministrul Adrian Veștea construiește 300 de apartamente pentru tineri la Sibiu. „Avem  patru obiective noi propuse de către administrațiile teritoriale, incluzând aproximativ 296 locuințe pentru tineri”

Last Updated on noiembrie 13, 2023 Ministrul Adrian Veștea, fost președinte CJ Brașov, a fost astăzi în vizită la Sibiu unde a anunțat că ministerul pe care-l conduce va construi 300 de apartamente pentru tineri, în județul Sibiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunţat luni, că instituţia pe care o conduce a derulat în ultimii ani cele mai multe investiţii şi cu cea mai mare valoare, fiind vorba de 1,41 miliarde de lei şi peste 60 de proiecte în toate domeniile.

Ministrul Adrian Veștea construiește 300 de apartamente pentru tineri la Sibiu. „Avem  patru obiective noi propuse de către administrațiile teritoriale, incluzând aproximativ 296 locuințe pentru tineri” 1

Vreau să subliniez încă o dată că, uitându-ne în istoricul Consiliului Judeţean Sibiu, niciodată nu au fost investiţii concentrate atât de multe şi ca valoare şi ca diversitate şi derulare în toate domeniile de activitate, ca în această perioadă.

De ce? Pentru că am reuşit, printr o bună colaborare cu instituţiile centrale, cu autorităţile centrale, cu Guvernul României, cu colegii noştri din organizaţie, să facem ca proiectele pe care ni le propunem pentru comunitate să aibă şi susţinere financiară şi să fie bugetate”, a afirmat Daniela Cîmpean, într-o conferinţă de presă, conform Ora de Sibiu.

Potrivit spuselor lui Adrian Veștea, județul Sibiu este unul dintre județele de top din regiunea CENTRU. Afirmația este cu atât mai favorabilă județului Sibiu, în condițiile în care acesta a fost președintele Consiliului Județean Brașov, înainte de a fi numit ministru. Totodată, acesta a recunoscut că județul Sibiu s-a aflat înaintea județului Brașov, în ceea ce privește atragerea proiectelor de investiții, în perioada în care era la conducerea județului Brașov, scrie sibiu100%.

Prin Agenția Națională de Locuințe (ANL), avem în execuție mai multe obiective atât în municipiul Sibiu, cât și în Mediaș. Avem și patru obiective noi propuse de către administrațiile teritoriale, incluzând aproximativ 296 locuințe pentru tineri.

Avem programe care sunt derulate și pe Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară în valoare de peste 20 mln. lei pentru lucrări de înregistrare sistemică”, a declarat Adrian Veștea, citat de Turnul Sfatului.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, a declarat în urma consultărior cu ceilalți miniștrii din Guvern ca până la finalul acestui an ministerul pe care îl conduce să poată să efectueze plăţile necesare pentru a nu intra cu arierate în anul viitor.

Este foarte adevărat şi vreau să precizez acest lucru, că am preluat un exerciţiu bugetar la jumătatea exerciţiului financiar, dar conform discuţiilor purtate cu colegii noştri în Guvernul României, vom face în aşa fel încât, până la finele anului să ajungem într-un grad de plată, în aşa fel încât să nu avem arierate pentru anul viitor”.

Ministrul Dezvoltării a luat în calcul şi la impactul Ordonanţei 90, declarând că este foarte important să fie evaluat cât se poate de serios deficitul bugetar, fiindcă este vorba de proiecte foarte multe care sunt în implementare, iar mare parte dintre ele trebuie să fie duse la bun sfârşit.Acesta spune că prin ordonanţa austerităţii nu se va bloca niciun astfel de proiect.

Ministerul Finanţelor va emite un ordin în care va preciza cât se poate de clar toate aceste aspecte legate de continuarea tuturor lucrărilor. Nu cred că vor avea cum să se blocheze niciun fel de proiect de investiţii”, a spus ministrul Adrian Veştea, potrivit Agerpres.

Totuși, sunt temeri mari în rândul constructorilor care au câștigat licitațiile publice că nu își vor încasa toți banii și riscă intrarea în incapacitate de plăți. Acesta a mai precizat că a discutat luni, cu primarul Emil Boc, preşedintele Asociaţiilor Municipiilor din România, pentru a realiza memorandumuri prin care să fie deblocate proiectele importante din administraţie aflate în derulate şi în care s-a ajuns în situaţii de impas.

Chiar astăzi am stat de vorbă cu domnul preşedinte Boc, care conduce Asociaţia Municipiilor din România. Vom gândi memorandumuri şi vom încerca să deblocăm lucrurile care vor crea situaţii în care să nu poată fi finalizate sau să nu poată fi implementate proiectele importante care sunt în derulare şi cu siguranţă sperăm să controlăm toate aceste lucruri în aşa fel încât să nu intrăm în niciun impas, în nicio administraţie publică”, a explicat ministrul Adrian Veştea.

Previous Story

(Foto) Dan Air, primul zbor pe Aeroportul Bacău. Cum arată acum Aeroportul Brașov-  (video)

Next Story

Brașov. Incendiu la un bloc de pe bulevardul Griviţei. 50 de persoane evacuate