Începe construcția autostrăzii Făgăraș- Sibiu. 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție, 68 de kilometri

Se mișcă lucrurile pe direcția Brașov-Sibiu. Constructorul turc Makyol a fost notificat cu privire la data de începere a proiectării în cadrul contractului pentru lotul 3 (17,61 km) al Autostrăzii Sibiu – Făgăraș (A13). Acesta este primul ordin de începere, pe contracte de proiectare și execuție, emis pentru Autostrada A13 Sibiu – Brașov – Bacău, anunță Economica.net, conform Turnul Sfatului.

În data de 4 octombrie 2023, supervizorul a notificat antreprenorul cu privire la data de începere a proiectării, începând cu data de 16 otombrie 2023”, se arată pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Începe construcția autostrăzii Făgăraș- Sibiu. 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție, 68 de kilometri 1

Contractul semnat în vară cu firma din Turcia prevede 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție.

Mai exact, primul contract de proiectare și execuție pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș a fost semnat pe 16 august cu constructorul Makyol și vizează tronsonul 3, cuprins între Arpașu de Jos (DN1) și Sâmbata de Sus (DJ 105B). Valoarea contractului este de 1,77 de miliarde de lei, fără TVA.

Pe acest tronson, sunt prevăzute pentru construcție 27 de structuri, printre care și un pod cu complexitate tehnică ridicată, cu o lungime de 820 de metri, scrie Salut Fagaras.

Autostrada Sibiu – Făgăraș are o lungime totală de 68 km, iar traseul acesteia pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș.

Vântul puternic a desprins acoperişul unui bloc din Făgăraș

Din cauza vântului puternic, acoperișul unui bloc din municipiul Făgăraș s-a desprins, duminică. La fata locului s-au deplasat o autoscară, un echipaj pentru descarcerare si un echipaj SMURD, potrivit Antena 3.

Începe construcția autostrăzii Făgăraș- Sibiu. 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție, 68 de kilometri 2 Începe construcția autostrăzii Făgăraș- Sibiu. 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție, 68 de kilometri 3 Începe construcția autostrăzii Făgăraș- Sibiu. 12 luni pentru proiectare și 36 de luni pentru execuție, 68 de kilometri 4

In urma acestui eveniment au fost avariate două autoturisme care se aflau în parcare.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov. Gravidă readusă la viață de medici pe marginea drumului. Două mașini s-au ciocnit violent între Bran şi Râşnov

Next Story

Aeroportul Brașov, prima săptămână fără Dan Air! Programul zborurilor care au mai rămas