Directorul Aeroportului Brașov, dat afară. Dan Air „nu are nicio implicare în această decizie”

Last Updated on noiembrie 7, 2023 Reacția de amator a directorului Aeroportului Brașov despre plecarea companiei Dan Air pare să-i fi fost de ajuns pentru demitere. După izbucnirea scandalului cu plecarea, directorul Alexandru Anghel s-a trezit vorbind spunând că el nu știe nimic. Cei de la Dan Air negociau din septembrie cu Aeroportul Bacău suma de 200.000 de euro, bonus de plecare, iar directorul Aeroportului spunea că nu știe nimic, mai mult, compania nu-i mai răspundea la telefon.

Informația privind demiterea lui Alexandru Anghel de la conducerea Aeroportului Brașov a fost anunțată de compania Dan Air, transmite romanialibera.ro. Această companie afirmă totuși că nu este mulțumită de demiterea directorului Anghel și că nu acesta era vinovat de programul redus, de doar 12 ore pe zi, cu care funcționa aeroportul.

Directorul Aeroportului Brașov, dat afară. Dan Air „nu are nicio implicare în această decizie” 1

Mutarea operațiunilor companiei aeriene românești DAN AIR, de la Brașov, la Bacău, a generat un val de nemulțumiri, atât în rândul pasagerilor, cât și în rândul autorităților care trebuiau să faciliteze transportul aerian pe Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Rămase cu o singură companie aeriană și fără niciun operator bazat la Brașov, autoritățile centrale și locale au început căutarea vinovaților și au decis că directorul Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, ar trebui să fie demis.

DAN AIR se dezice de acest demers, nu are nicio implicare în această decizie și consideră că problemele aeroportului din Brașov (orarul de zbor redus și lipsa dotărilor pentru operare în condiții de vizibilitate redusă) nu se vor rezolva prin asemenea decizii”, subliniază un comunicat de presă transmis de conducerea companiei Dan Air, potrivit brasov.net.

Comunicatul a fost trimis la data de 7 noiembrie 2023. La această dată, conform informațiilor disponibile pe internet, Alexandru Anghel încă apare în funcția de “președinte Consiliu Administrație R.A. Aeroportul Brașov”.

DAN AIR a evidențiat în nenumărate rânduri faptul că deciziile arbitrare ale autorităților centrale, lipsa de coordonare între acestea și autoritățile locale, lipsa de viziune și sens în eficientizarea activității aeroportului, transformă această investiție cu potențial strategic uriaș, într-una ineficientă și pune în pericol dezvoltarea economiei locale a Brașovului.

În final cei care au de suferit sunt pasagerii, economia locală și DAN AIR care de bună credință la fel ca brașovenii, au investit într-un proiect ce avea să-și piardă aripile la scurt timp de la decolare. Ne folosim de această ocazie pentru a ne cere încă o dată scuze pasagerilor care și-au pus încrederea în DAN AIR pentru a-i duce acasă și ne pare rău că nu putem rămâne în linia întâi pentru a lupta alături de brașoveni, însă promitem că vom continua eforturile pentru deschiderea aeroportului Brașov și ne vom întoarce imediat ce aeroportul va funcționa în mod eficient.”, a declarat Matt Ian DAVID, CEO-ul companiei DAN AIR, citat de Biz Brasov.

„Acestă veste ne ia pe nepregătite, cumva este neașteptată și noi sperăm, și din ce bănuim pentru viitor este că va fi o decizie temporară.

Se înjumătățesc cursele. Dar în decembrie venim cu un operator cu FlyLily, cu München şi Stuttgart, cu 6 curse pe săptămână, şi mai avem discuție, sperăm să se concretizeze.”, a spus  zilele trecute Alexandru Anghel, directorul Aeroportului Braşov, citat de Brasov.net.

Alexandru Anghel spune că încă nu a avut discuții cu Dan Air, şi nu ştie dacă zborurile companiei vor fi din nou de la Brașov, după ce programul se va extinde, din 15 ianuarie.

Nu am reușit să am o discuție cu ei. Nu ne-am potrivit, am sunat, n-au răspuns, așteptam să avem o discuție.

Dar din ce înțeleg rămâne discuția deschisă dacă vom reuși să extindem programul și va deveni efectiv. Și cred că și -au făcut totuși o cota de piața aici, un nume, ar fi păcat să le să renunțe așa ușor.”, a declarat zilele trecute Alexandru Anghel.

Previous Story

(Video) Smiley: „Îmi place ce se întâmplă la Brașov”

Next Story

Lufthansa primește bani de la Aeroportul Sibiu. „Am făcut o schemă de ajutor de stat pe care ne-a aprobat-o Comisia Europeană”