Crăciun spectaculos la Brașov cu 80 de brazi din leduri de 6 metri înălțime și 1,2 milioane de luminițe

Last Updated on noiembrie 14, 2023 Primăria pregătește un Crăciun spectaculos la Brașov cu 80 de brazi de Crăciun din leduri în cartierele orașului. 1,2 milioane de luminițe vor fi aprinse din 30 noiembrie. Conducerea orașului a anunțat că tema iluminatului de sărbători din această iarnă este ,,clasic și elegant”.

Astfel, vor fi iluminate și alte clădiri emblematice pentru Brașov, pe lângă cele de anii trecuți, iar atmosfera de sărbătoare va ajunge și în cartiere, scrie Antena 3.

Crăciun spectaculos la Brașov cu 80 de brazi din leduri de 6 metri înălțime și 1,2 milioane de luminițe 1

Anul acesta ducem mai departe conceptul de a oferi bucuria sărbătorilor şi în cartiere. Astfel, pe lângă extinderea iluminatului dincolo de zona centrală, vom avea 80 de brazi de Crăciun din instalaţie LED, în toate zonele oraşului, astfel încât fiecare braşovean să simtă magia sărbătorilor de iarnă şi aproape de casă.

De asemenea, ne-am propus să «îmbrăcăm» în lumini de Crăciun mai multe clădiri decât în anii trecuţi. Cinema Astra, Banca de cultură Apollonia şi Poarta Şchei îi vor putea întâmpina pe braşoveni şi turişti în haine de sărbătoare”, a anunţat primarul Braşovului, Allen Coliban, potrivit bzb.ro.

Acesta susține că tot iluminatul festiv este cu sistem LED, iar în timpul nopții va avea un program adaptiv, fie prin oprirea iluminatului pe marile bulevarde, fie prin reducerea fluxului luminos.

Pe lângă zona tradițională, anul acesta vor fi împodobite și Calea București, b-dul M. Kogălniceanu, str. Iuliu Maniu, b-dul Griviței, b-dul 15 Noiembrie, str. 13 Decembrie, Hărmanului, b-dul Victoriei, b-dul Gării, str. Toamnei, Șirul Livezii, Calea Poienii, Poiana Brașov. Vom avea iluminat festiv și în parcurile Titulescu, Trandafirilor, Tractorul, Centrul Civic, în zona După Ziduri, pe Aleea Tiberiu Brediceanu, în piațetele Sf. Ioan, Apollonia Hirscher, Brassai, pe pietonalul Uranus și pe cel din Valea Cetății.

Brazii din leduri, amplasați în cartiere vor avea o înălțime de 6 metri și o lățime de 3,5 metri, cu 1.200 de leduri fiecare și vor fi amplasați în zonele de interes din cartiere sau intens circulate, cum ar fi parcuri sau locuri de joacă.

Braşovul, locul 4 la nivel european în top-ul pe care turiştii de pe Booking.com l-au recomandat la secţiunea „plimbări în natură” şi „munţi”

În acest an, locațiile din Europa Centrală și de Est au atras un număr semnificativ de aprecieri pentru frumusețea lor naturală pe platforma Booking.com, conform unei comunicări a platformei. De remarcat este faptul că Braşovul se situează pe locul 4 în acest top. Top în care şi-a făcut loc şi Sinaia. În fruntea acestui clasament este Polonie, cu trei destinații aflate în topul celor mai bine evaluate cinci locuri.

Un nou top în care Brașovul ocupă un onorant loc 4, la nivel european. E vorba de un top al orașelor europene pe care turiștii le-au recomandat la categoriile „natură”, „plimbări în natură” și „munți”.

Topul este făcut de platforma Booking, pe baza recomandărilor turiștilor din luna iunie 2023. Pe lângă Brașov, mai apare în Top 10 și Sinaia, pe locul 9.”, a transmis primarul Braşovului, Allen Coliban, pe pagina de Facebook, conform brasov.net.

Previous Story

Foto Brașov. Doar 146 de autoturisme ridicate. Poliția și Primăria protejează în continuare mașinile parcate pe trotuare

Next Story

Video Brașov. Bradul de Crăciun, adus cu o adevărată desfăşurare de forţe în Piaţa Sfatului. “Are 23,5 de metri înălţime”