Brașov. Bursă de merit pentru un elev care are media între 2 și 2,99! Cu 8,90, la Şaguna, nu iei bursă. „Nu mi se pare corect ca alţi copii de la licee slabe se ia bursă, în condiţiile în care au medii sub 5”

Last Updated on noiembrie 2, 2023 A ieșit scandal după ce s-a aflat că profesorii de la Ministerul Educației au aprobat burse de merit pentru elevi care au medii de nota 2.

Astfel de cazuri au apărut începând cu acest an școlar, în urma Ordinului ministrului Educaţiei privind acordarea burselor de merit, care prevede că beneficiază de bursă de merit primii 30% dintre elevii fiecărei clase, în ordinea descrescătoare a mediilor anuale/a mediilor de admitere.

Brașov. Bursă de merit pentru un elev care are media între 2 și 2,99! Cu 8,90, la Şaguna, nu iei bursă. „Nu mi se pare corect ca alţi copii de la licee slabe se ia bursă, în condiţiile în care au medii sub 5” 1
(foto arhiva)

Oficialii nu au mai impus și o limită a rezultatelor elevilor buni la învățătură, astfel că orice școlar poate să primească cei 450 de lei pe lună fără să învețe deloc, scrie brasov.net.

Potrivit datelor oferite de către Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, în judeţul nostru, bursă de merit primeşte un elev cu media între 2 şi 2,99, alţi bursieri de merit au medii între 3 şi 3,99, iar 19 elevi primesc bursă de merit cu medii între 4 şi 4,99. Toţi sunt la Colegiul Tehnic de Transporturi.

În total, la nivelul judeţului Braşov sunt 10.247 de elevi clasaţi în segmentul primilor 30% din clasă care primesc bursă de merit. Jumătate dintre ei, 5623, au medii între 9,50 şi 10.

Cu această modificare, practic, Ministerul a pus semnul egal între liceenii din colegii de top şi cei din colegii din eşalonul 2 sau chiar 3.

Cu 8,90, la Şaguna, nu iei bursă: ce părere au copiii
Medii de 8,90, de exemplu, de la Şaguna, nu primesc bursă, lucru care este nedrept, ne spune chiar o şagunistă: „Nu mi se pare corect ca alţi copii de la licee slabe se ia bursă, în condiţiile în care au medii sub 5.

Noi, la unele materii, învăţăm anumite chestii care nu sunt neapărat în programa de predare, se predau, de exemplu, la facultate. Suntem un număr foarte mare de elevi care ne dăm silinţa cât de mult putem şi nu putem să ne încadrăm la bursă.

Mi se pare foarte dificil să iei bursă în aceste condiţii, când eşti într-un liceu prestigios. Alţii iau unde nu sunt atât de mari cerinţele şi e mult mai uşor”.
La nivelul întregii ţări sunt aproape 8.500 de elevi care iau bursă de merit cu medii cuprinse între 1.00 şi 4,99, scrie bzb.ro

Previous Story

Acuzații la Aeroportul Brașov. „În aproximativ 5 luni, Dan Air a pierdut 2,6 milioane de euro, iar braşovenii au pierdut 120 milioane de euro bani publici”

Next Story

„Salarii in Brasov, de ce sunt asa mici? Iar preturile la absolut tot, inclusiv imobiliare, sunt mai mari ca in Bucuresti?”