Brașov. Astăzi se aprind luminițele de Crăciun în Piața Sfatului. Concert Horia Brenciu. Traficul e restricționat

Brașovenii și turiștii sunt invitați astăzi, joi 30 noiembrie, în Piața Sfatului, de la 17:30 pentru a lua parte la evenimentul de aprindere a luminițelor de Crăciun.

Brașovul intră de joi, oficial, în sezonul sărbătorilor de iarnă și începe „Decembrie de poveste”. Brașovenii se vor bucura în cadrul Târgului de Crăciun de concerte, ateliere de meșteșuguri și artizanat, spectacole de muzică și teatru, filme pentru toată familia și serbări ale copiilor din grădinițe și școli. Moș Crăciun va fi prezent în Piața Sfatului, începând cu data de 17 decembrie, informează G4Media.

Brașov. Astăzi se aprind luminițele de Crăciun în Piața Sfatului. Concert Horia Brenciu. Traficul e restricționat 1

Mii de luminițe vor împodobi bradul de Crăciun din Piața Sfatului, dar și străzile din oraș și din cartiere.

Primul concert se va desfășura chiar în 30 noiembrie, la aprinderea luminițelor, când Horia Brenciu îi va încânta pe brașoveni cu muzica sa, împreună cu HB Orchestra.

„Vom putea învăța arta meșteșugului și artizanatului în atelierele organizate la Banca de Cultură Apollonia. Tot aici, vizitatorii se pot delecta cu piese de teatru, ateliere de creație, concerte de colinde, expoziții de artă și recitaluri muzicale. Fie că vă plac filmele clasice, romantice, de artă sau musicalurile, vă este dor de mereu reconfortantele filme de Crăciun sau doriți să revedeți titlurile premiate la Oscar, vă așteptăm între 30 noiembrie și 7 ianuarie la Cinema Astra, pentru 55 de proiecții cinematografice. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile”, transmite Primăria Brașov.

Cinema Modern este pregătit pentru serbările copiilor de la grădinițele și școlile brașovene, astfel încât atât ei, cât și părinții și bunicii lor să se poată bucura de cele mai bune condiții.

În Piața Sfatului, în parteneriat cu Asociația Kastel, brașovenii și turiștii sunt invitați la Căsuța lui Moș Crăciun, din 30 noiembrie până în 24 decembrie, pentru a face donații pentru copii defavorizați – Campania ShoeBox -, dar și pentru a participa la sesiunile de pictură pe față, pictură de globuri și jocuri pentru copii.

Din 6 decembrie, se deschide patinoarul din Piața Sf. Ioan, iar Magic FM aduce radioul lui Moș Crăciun. Accesul pe patinoar și închirierea patinelor sunt gratuite.

Moșul îi va asculta pe cei mici și le va oferi daruri în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, începând cu ora 17.00,.

„Decembrie de poveste la Brașov”, se deschide la ora 17.30, cu aprinderea iluminatului festiv în centrul istoric și deschiderea Târgului de Crăciun din Piața Sfatului. Alături de brașovenii și turiștii care vin să vadă spectacolul de lumini, va concerta Horia Brenciu, împreună cu orchestra sa, HB Orchestra.

Totodată, pentru a crește siguranța celor care vor să participe la acest eveniment și având în vedere fluxul foarte mare de pietoni care se anunță, Comisia de Circulație a avizat restricționarea circulației rutiere pe str. Mureșenilor și în zonele Piața Sfatului și George Barițiu, în data 30.11, în intervalul orar 16.30 – 20.00. Astfel, benzile 1 și 2 de urcare se vor utiliza numai pentru urcarea/coborârea mijloacelor de transport public RATBV, a celor de intervenție (salvare, pompieri, poliție etc.), iar banda de coborâre devine pietonală. De asemenea, se vor amenaja și două treceri de pietoni temporare.

Te așteptăm, în 30 noiembrie, la ora 17:30, să dăm împreună startul sărbătorilor de iarnă și să aprindem luminițele Crăciunului în Piața Sfatului. Și pentru că ne dorim să te bucuri din plin de acest eveniment, am pregătit un program special pe liniile RATBV care vin din cartiere spre centrul orașului, astfel încât să poți ajunge în condiții optime și la timp în Piața Sfatului.

Creștem frecvența pe 14 linii de transport, astfel încât la fiecare 7-9 minute să ai un autobuz sau troleibuz care să te ducă în centru. De asemenea, vom amenaja, între Casa Armatei și cinema Astra, o mare parcare pentru mijloacele de transport în comun ale RATBV, pentru ca la finalul evenimentului să nu trebuiască să aștepți prea mult pentru ca să te întorci acasă.

Nu vrem să aprindem luminițele în timp ce tu cauți un loc de parcare, ne dorim să ne bucurăm împreună de acest moment, așa că scapă de grija mașinii și hai cu RATBV”, a declarat primarul Allen Coliban, citat de mytex.ro.

Comisia de Circulaţie a avizat restricţionarea circulaţiei rutiere pe str. Mureşenilor, Piaţa Sfatului şi George Bariţiu, în data 30 noiembrie, în intervalul orar 16.30 – 20.00. Astfel, benzile 1 şi 2 de urcare se vor utiliza numai pentru urcarea/coborârea mijloacelor de transport public RATBV, a celor de intervenţie (salvare, pompieri, poliţie etc.), iar banda de coborâre devine pietonală. De asemenea, se vor amenaja şi două treceri de pietoni temporare, scrie bzb.ro.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Programul se mărește la 16 ore, Fly Lili nu mai vine din decembrie, se va transforma în aeroport cargo, pentru transportul aerian de mărfuri, civil și militar

Next Story

17 grade la Brașov? Sezonul de schi se închide după doar o zi?