3.6 milioane lei. Aeroportul Brașov nu vrea să plătească datoriile la Romatsa. „Ori plătesc toate aeroporturile, ori niciunul”

Last Updated on noiembrie 9, 2023 Aeroportul din Brașov, aflat la un pas de faliment, refuză să plătească facturile restante către Romatsa. Aeroportul din Brașov are datorii de puțin peste 3,6 milioane de lei către ROMATSA, iar acesta ar fi fost motivul pentru care a fost cerută demiterea directorului AIBG săptămâna trecută.

Situația este cu atât mai ciudată cu cât numai Aeroportul Brașov este facturat de ROMATSA, iar toate celelalte aeroporturi din România beneficiiază de servicii gratuite.

3.6 milioane lei. Aeroportul Brașov nu vrea să plătească datoriile la Romatsa. „Ori plătesc toate aeroporturile, ori niciunul” 1

Cei de la ROMATSA motivează facturile emise prin faptul că lipsa procedurilor pe un aeroport nou a dus la cheltuieli suplimentare cu formarea personalului de specialitate sau crearea de noi module pentru navigarea în spațiul aerian al Brașovului.

Ei au răspuns prin a ne invita la dialog. Eu cred că un răspuns mai bun decât să te invită la ei la birou săptămânal, să avem ședințe de lucru în care să discutăm, eu cred că n-a fost o idee rea.

Vorbim doar de ROMATSA, dar nu e vorba doar de ROMATSA. Sunt multe instituții cu care impactează Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Trebuie să fim foarte diplomați, ca în relația cu terții, cu cei cu care intrăm și impactăm și de care avem nevoie, trebuie să avem un comportament civilizat. Depindem de foarte multe instituții cu care impactăm“, ne-a declarat președintele CJ, Șerban Todorică, citat de Radio Brasov FM.

Directorul Aeroportului Brașov, Alexandru Anghel, a solicitat Ministerului Transporturilor un punct de vedere cu privire la legalitatea acestor facturi.

„Ori plătesc toate aeroporturile, ori niciunul”, a spus Anghel.

Previous Story

Brașov. Un bărbat a murit după ce a fost lovit de tren, în apropierea străzii Minerv. El stătea pe calea ferată

Next Story

Val de frig peste România. Un ciclon polar aduce ploi, lapoviță și ninsori. Cum va fi vremea la Brașov