Tatăl Andreei Esca a împlinit 85 de ani. „Tata mergea cu mine în Poiana Braşov la schi şi dârdâia o zi întreagă ţinându-mi rândul la schi-lift pentru că voia să schiez cât mai mult, nu să pierd vremea la coadă”

Last Updated on octombrie 31, 2023 Tatăl Andreei Esca a împlinit 85 de ani pe 31 octombrie, la câteva zile după ce și-a sărbătorit onomastica de Sfântul Dumitru. Ca în fiecare an, celebra lui fiică i-a făcut câteva urări și în mod public, pe rețelele sociale, acolo unde mesaje curg în valuri. Imagini rare cu părinții Andreei Esca, din tinerețe până în prezent.

Când să caut o poză cu Domnul Esca, zis Don Giovanni, ca să îi urăm la mulți ani, mi-a apărut acest filmuleț montat de telefon! Și mai bine, că nu știam ce poză să aleg. Deși aș fi pus și una cu el june. Ideea e că azi împlinește 85 de primăveri și nouă ne este foarte drag! La mulți ani, Tata!”, a scris vedeta PRO TV.

Tatăl Andreei Esca, pe care familia îl alintă Giovanni, este dovada că și la vârsta a treia îți poți ține trupul în formă și mintea ageră. Bărbatul înoată și 20 de bazine o dată, face drumeții montane, exerciții fizice în aer liber și câte și mai câte.

Cum e tatăl Andreei Esca: portret realizat chiar de fiica lui
Tatăl meu este deştept, frumos, slab, cu părul creţ şi lucrează pe şantier. Este un inginer foarte apreciat. Este foarte sever şi când ajunge acasă la sfârşitul săptămânii eu trebuie să-l aştept cu carnetul de note şi mama cu ciorbă. Altfel, îmi petrec mare parte din vacanţa de vară cu el, la ţară, la mătuşa lui, Tuşa Viki.

Acolo îmi dă o libertate incredibilă la care niciodată nu aş putea să visez la Bucureşti. Tata era ca teza! Trebuia să mă pregătesc când venea, mi-era teamă ca nu cumva să greşesc ceva şi nu prea mai puteam să ies la petreceri. Nu aveam voie să ies la joacă dacă era tata acasă, până nu terminam şi «textele facultative» de la lecţii.

Tatăl Andreei Esca a împlinit 85 de ani. „Tata mergea cu mine în Poiana Braşov la schi şi dârdâia o zi întreagă ţinându-mi rândul la schi-lift pentru că voia să schiez cât mai mult, nu să pierd vremea la coadă” 1

Îmi plăceau tare vacanţele la ţară cu tata. Dacă îmi făceam numărul de probleme la matematică stabilit şi «lecturam» cât era norma pusă de el, lumea era a mea. Tata m-a învăţat să preţuiesc autenticitatea satelor româneşţi, să iubesc ţara asta cu toate hibele ei, să fiu corectă în relaţii şi să înţeleg valoarea lucrurilor.

El m-a forţat să fiu foarte bună până când am crezut că aşa vreau eu să fiu. Tata m-a ţinut într-o lesă foarte scurtă şi cred că s-a prefăcut în situaţiile în care mai rupeam lanţul că nu vedea ce fac. M-a bătut la cap până când am dus la bun sfârşit lucruri pe care nu aveam chef să le fac şi pe care nu le-aş fi făcut niciodată fără cicăleala lui, şi n-ar fi fost bine…

Tata m-a învăţat că la operă, la teatru mergi în rochie şi cu pantofi şi dacă e potop. Vii în cizme, te schimbi la garderoba şi intri cu respect faţă de actul de cultură şi faţă de tine. Tata mergea cu mine în Poiana Braşov la schi şi dârdâia o zi întreagă ţinându-mi rândul la schi-lift pentru că voia să schiez cât mai mult, nu să pierd vremea la coadă. Tata merge foarte mult pe jos şi înoată zeci de bazine, aproape zilnic“.

Tata a spus mereu că el nu este tatăl Andreei Esca, ci ea este fiica lui. Tata mă sună întotdeauna să-mi atragă atenţia dacă am greşit ceva, aproape niciodată ca să mă laude, pentru că, zice el, de felicitat, te felicită destui. Eu nu cred că din această cauză. Ci pentru că pur şi simplu aşa e el.

Este foarte atent la greşeli. Tata este Scorpion. Mă anunţă imediat când am prea multe kilograme sau dacă e cazul să mă mai tund. (…) Tata este Moşu’ acum, cum era şi bunicul meu Moşu’ pentru mine, că aşa-s toţi bunicii în Ardeal. Iar Moşu’ e înţeleptul casei pentru copiii mei. La mulţi ani, Moşule! Te iubesc!“, a fost omagiul pe care Andreea i l-a adus tatălui ei, în anul în care acesta a schimbat prefixul și a împlinit 80 de ani, scrie Libertatea.

Andreea Esca, diagnostic crunt din partea medicilor. Vedeta a fost nevoită să se retragă de la pupitrul știrilor

Andreea a ajuns la spital, semn că afecțiunea este una destul de serioasă. Mai exact, aceasta a rămas fără voce, iar medicii i-au recomandat să ia o pauză de 3-5 zile de la pupitrul știrilor. Abia mai apoi, în a șaptea zi, Esca va merge la consult și va vedea dacă recuperarea decurge bine și dacă poate reveni pe micile ecrane.

Să vedem când îmi pot recupera vocea… astă seară, sigur NU! Dar îi dă de cap doamna doctor.

Anunțul a fost făcut chiar de ea pe rețelele sociale, astfel ca fanii să știe de ce anume nu o mai văd câteva zile prezentând știrile. Chiar dacă nu este cea mai plăcută perioadă pentru ea, Andreea știe că dacă urmează sfaturile medicilor își va reveni imediat. Iar pentru a nu exista discuții, vedeta de la PRO TV a postat o imagine în care se poate observa clar diagnosticul primit, scrie substanțial.ro

Previous Story

„Mai scad chiriile în Brașov? Dau 380 euro pe o garsonieră în Tractorul?”

Next Story

Surse. Compania DAN Air pleacă de pe Aeroportul Brașov și mută toate zborurile pe cel din Bacău