Situația zborurilor spre Palermo, Bari, așteptarea cu Air France, schimbarea programului Aeroportului Brașov

Last Updated on octombrie 25, 2023 Politicienii sunt criticați pentru că anunță tot felul de curse aeriene de la Aeroportul Brașov, în loc să lase anunțurile să vină de la companiile aeriene. Un astfel de politician este primarul din Ghimbav care s-a apucat să anunțe curse spre Bari și Palermo, curse despre care companiile aeriene nu știu nimic.

BoardingPass: „Referitor la “rutele noi” dintre Brașov și Bari și Palermo despre care presa brașoveană a scris și scrie cu mare fast:
– nu aeroporturile, primarii sau alți oficiali decid și anunță rute, ci companiile aeriene;

Situația zborurilor spre Palermo, Bari, așteptarea cu Air France, schimbarea programului Aeroportului Brașov 1

– discuția dintre conducerea a două aeroporturi sau alți oficiali locali referitor la o rută aeriană înseamnă aproape nimic, dacă niciuna dintre părți nu deține sau controlează o companie aeriană;

– toate declarațiile și știrile bazate pe astfel de povești doar setează așteptări nerealiste pentru public, iar neîndeplinirea acestora creează frustrare – ori în cazul brașovenilor, aceștia vor crede în continuare că cineva are ceva cu ei.

Discuții între aeroporturi românești și aeroporturi din afara țării au tot avut și vor avea loc, însă acestea rareori se concretizează în rute noi.
O rată puțin mai mare de succes în lansarea unei rute o au discuțiile dintre aeroporturi și companiile aeriene

Aeroportul Brașov așteaptă degeaba Air France

Răzvan Răduț, managerul de vânzări al Air France – KLM în România, a declarat pentru Boardingpass.ro că nu au existat discuții directe între oficialii companiei franceze și autoritățile locale din Brașov pe această temă.

Potrivit sursei citate, Alexandru Anghel, directorul Aeroportului Brașov, ar fi avut discuții doar cu reprezentanți ai Ambasadei Franței la București.

Dacă Air France n-are de gând să opereze în viitorul apropiat curse de pe Aeroportul Brașov, la Paris, o va face, însă, din Cluj-Napoca, din 2024.

Aeroportul Braşov: din ianuarie 2024, de la 12 la 16 ore

Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav îşi va majora orarul de funcţionare de la 12 la 16 ore în prima lună a lui 2024, au declarat, pentru BizBraşov.ro, surse apropiate negocierilor tripartite cu ROMATSA şi Consiliuul Judeţean Braşov.

Programul de funcţionare al Aeroportului Internaţional Braşov Ghimbav (AIBG) a fost stabilit şi aprobat la solicitarea acestuia, de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) prin certificatul emis cu limitare operaţională la 12 ore, fără posibilitate de prelungire. Această limitare operaţională se regăseşte la punctul I – „Limitări operaţionale/ Operational limitations” al certificatului de operator de aerodrom.
Flexibilizarea programului aerodromului se va putea realiza numai după ce operatorul de aerodrom (AIBG) va efectua demersurile necesare în sensul modificării certificatului de funcţionare emis de către AACR, se arată într-un răspuns al ROMATSA la întrebările BizBraşov.

Previous Story

Accident Brașov. Șoferul dubei care a ucis-o pe femeie, în stare de șoc: “Credeţi că sunt într-o situaţie bună?”

Next Story

Accident Brașov. Doi tineri au fost spulberați când traversau strada. Unul este în comă