Salt spectaculos pentru Universitatea Transilvania Brașov, în topul Shanghai 2023. Abrudan: „Așteptăm cu nerăbdare un nou top, cel făcut de americani și sperăm ca acolo poziția să fie și mai bună”

Last Updated on octombrie 28, 2023 Universitatea Transilvania din Brașov a înregistrat o creștere remarcabilă a numărului de apariții în, pe domenii de studii, fiind indexată la 3 categorii.

Universitatea Brașov figurează în top la egalitate cu Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, UMF Carol Davila din București și UMF Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca, scrie Radio Brasov FM.

Salt spectaculos pentru Universitatea Transilvania Brașov, în topul Shanghai 2023. Abrudan: „Așteptăm cu nerăbdare un nou top, cel făcut de americani și sperăm ca acolo poziția să fie și mai bună” 1

Pe de altă parte, Universitatea din București și USAMV Cluj-Napoca au câte 2 apariții, în timp ce o apariție înregistrează Universitatea din Craiova, Universitatea Politehnica din București și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca.

Mai mult, Universitatea Transilvania a urcat și în topul Times Higher Education, între universitățile din România.

Universitatea Transilvania din Brașov este pe locul patru în ceea ce privește domeniile menționate în acest top, dar dumneavoastră v-ați obișnuit deja cu ascensiunea universității în clasamentele internaționale.

Așteptăm cu nerăbdare un nou top, cel făcut de americani și sperăm ca acolo poziția să fie și mai bună. Deci, o dovadă clară a evoluției universității noastre și a recunoașterii acestei evoluții pe plan național și internațional”, a spus rectorul Universității Transilvania, prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan.

Universitatea Transilvania din Brașov a împlinit anul acesta 75 de ani, iar momentul a fost marcat cum se cuvine, printr-un eveniment special la Aula „Sergiu T. Chiriacescu”. La ceremonie au participat reprezentanți ai Guvernului, ai unor universități din România și din străinătate, dar și oficiali locali, iar toți și-au amintit sau aflat povestea instituției de învățământ superior din orașul de la poalele Tâmpei, care își începea drumul odată Institutului de Silvicultură.

S-a ajuns ca în acest moment, universitatea să aibă peste 20.000 de studenți, scrie Brasov Metropolitan. Mai sunt și cele peste 140.000 de persoane care, în cei 75 de ani, au finalizat studiile superioare la Brașov. Nu puțini la număr sunt și absolvenții din alte state, care au venit în România, pentru a se specializa în diferite domenii.

În acest an, aproximativ 500 de tineri din peste 80 de țări din întreaga lume sunt studenți ai facultăților Universității Transilvania, pentru că la toate specializările există sunt și module cu predarea în limbi străine, în principal, în limba engleză.

Previous Story

Brașov. 4  bărbați și-au împărțit pumni şi picioare în trafic, printre mașini. Ce spune Poliția

Next Story

A murit Matthew Perry, actorul din serialul Friends. „Suntem devastați de decesul dragului nostru prieten Matthew Perry”