Brașov. Un elev își terorizează zilnic colegii. Conducerea nu a luat măsuri iar Poliția merge în vizită în clasă „pentru asigurarea unui climat şcolar sigur”

Last Updated on octombrie 2, 2023 Un copil își bate colegii, directoare spune că nu este nicio problemă, copilul este violent doar în pauză, părinții au depus plângere la poliție iar copiii bătuți nu mai merg la școală. Nebunie la Şcoala Gimnazială 11.

Un copil de la o clasă pregătitoare din Braşov îşi terorizează colegii, unii dintre ei ajungând cu vânătăi acasă. Părinţii au depus sesizare la conducerea şcolii încă din prima săptămână a anului şcolar, fără a primi răspuns.

Brașov. Un elev își terorizează zilnic colegii. Conducerea nu a luat măsuri iar Poliția merge în vizită în clasă „pentru asigurarea unui climat şcolar sigur" 1

Presa locală a semnalat că la Şcoala Gimnazială 11 din municipiul Braşov părinţii au depus, încă din prima săptămână a anului şcolar, o sesizare către conducerea unităţii de învăţământ, în care reclamă că un elev din clasa pregătitoare D îşi terorizează colegii, unii dintre ei ajungând acasă cu vânătăi în urma agresiunilor.

Jurnaliştii de la bizbrasov.ro scriu că „elevii au povestit acasă că sunt bătuţi, ameninţaţi, colegul violent intră peste ei în baie”, iar la sesizarea depusă la conducerea şcolii de către un reprezentant al părinţilor încă din 15 septembrie conducerea şcolii nu a răspuns.

Biz Braşov a discutat cu directorul şcolii, profesorul Mihaela-Carmen Nicodin, despre acest subiect, care ne-a spus că nu a răspuns la reclamaţia părinţilor pentru că încă nu au trecut cele 30 de zile legale pentru emiterea unui astfel de document.

Dar, directorul ne-a asigurat că totul este sub control, problema este cunoscută, iar copilul violent se manifestă astfel doar în pauze. Doamna profesor a fost în inspecţie la câteva ore, după primirea sesizării, dar copilul „problemă” nu ar fi ieşit în evidenţă. Deocamdată elevul nu a beneficiat de consilierea psihologului şcolii, pentru că părinţii lui ar trebui să accepte/solicite acest lucru.

Dar, aparent, părinţii copilului violent au ajuns la şcoală doar vineri, unde au discutat cu ceilalţi părinţi şi, apoi, cu reprezentanţii direcţiuni. Vineri, la 2 săptămâni de la depunerea reclamaţiei”, scrie Biz Braşov.

Poliţiştii braşoveni au demarat verificări după ce părinţii unor elevi de clasă pregătitoare de la o şcoală din municipiul Braşov au anunţat că nu îi vor duce pe copii la şcoală până când conducerea unităţii nu va lua măsuri privind bullying-ul la care sunt supuşi de către un coleg de clasă.

În urma apariţiei în mediul online a unor articole privind o situaţie semnalată la o şcoală gimnazială din municipiul Braşov, (…) la data de 29 septembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară Braşov s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări în vederea stabilirii cu exactitate a stării de fapt.

Paralel cu desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice în astfel de cazuri, s-a stabilit cu directorul unităţii de învăţământ ca luni, 2 octombrie, poliţiştii Biroului Siguranţă Şcolară să fie prezenţi la clasa din care fac parte elevii în cauză în vederea desfăşurării de activităţi de informare pentru asigurarea unui climat şcolar sigur“, a transmis, luni dimineaţă, IPJ Braşov, potrivit Stirile Pro Tv.

“Copiii agresaţi sunt speriaţi şi au spus că nu mai vor să meargă la şcoală din cauza acestui coleg, iar cei cărora nu li s-a întâmplat nimic le este teamă că şi ei vor putea fi agresaţi în următoarele zile.

Doresc ca prin această sesizare pe care v-am adresat-o să găsiţi cât mai repede şi cea mai bună soluţie pentru ca aceste violenţe să înceteze şi toţi copiii să meargă fericiţi la şcoală, nu cu frică că va urma încă o zi în care vor fi agresaţi fizic şi verbal de colegul lor“, se arată într-o sesizare adresată conducerii unităţii şcolare, care a fost trimisă şi presei locale, scrie Agerpres.

Previous Story

Brașovul frumos. Rezervările de toamnă, dublu față de Sibiu, dublu față de Cluj

Next Story

Brașov. Elevul agresiv bătea copii și la grădiniță. Acum va avea un consilier personal care să-l păzească în pauze. Învățătoare: „În timpul orelor, eu stăpânesc foarte bine copilul. În pauză, aleargă în curtea școlii și sunt mulți, sunt 29”