Brașovul frumos. Rezervările de toamnă, dublu față de Sibiu, dublu față de Cluj

Braşovul este pe primul loc în topul oraşelor cu cele mai multe rezervări pentru city-break (15.37% din rezervări), urmat de Bucureşti (12.83%), Sibiu (8.99%) şi Cluj-Napoca (8.72%), potrivit platformei hoteliere online Travelminit, conform căreia 45% dintre rezervările de toamnă efectuate au fost făcute într-un oraş mare din România. Preţul mediu pentru cameră dublă/noapte toamna aceasta, în intervalul septembrie – noiembrie 2023, este de 270 de lei, transmite G4 Media.

Vremea care se menţine caldă şi preţurile mai mici sunt cel mai bun stimulent pentru călătoriile românilor din această toamnă.

Brașovul frumos. Rezervările de toamnă, dublu față de Sibiu, dublu față de Cluj 1

Potrivit platformei hoteliere online Travelminit, 45% dintre rezervările efectuate pentru acest sezon au fost făcute într-un oraş mare din România, semn că turiştii îşi doresc în continuare să se bucure de vacanţe şi că, odată cu venirea toamnei, au început să se orienteze către city-break-uri în ţară.

Avantajele acestor sejururi de scurtă durată sunt semnificative: ele reprezintă o metodă foarte bună de a explora oraşele României, care au un potenţial turistic încă insuficient explorat, sunt mai ieftine şi, în acelaşi timp, sunt o alternativă excelentă pentru cei care nu mai au zile de concediu sau nu mai pot pleca pentru o perioadă îndelungată”, anunţă platforma.

În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, 2023 a adus majorări de tarife în industria turismului, însă acest lucru nu a diminuat pofta românilor de a călători.

Oraşele din România oferă locuri şi activităţi destinate tuturor vârstelor şi gusturilor, obiective turistice inedite, zone de agrement şi aventură. Tocmai din acest motiv, ele au devenit o opţiune preferată adesea de turiştii care călătoresc în ţară.

Potrivit datelor emise de Travelminit.ro, în topul celor mai rezervate oraşe pentru city-break se numără Braşovul (15.37% din rezervări), Bucureştiul (12.83%), Sibiul (8.99%) şi Cluj-Napoca (8.72%), restul procentelor împărţindu-se aproape în mod egal între Oradea, Timişoara, Iaşi, Sighişoara şi Târgu Mureş.

Trendul rezervărilor era în scădere după data de 15 august, însă, datorită condiţiilor meteo favorabile, turiştii au ales să călătorească şi în septembrie. În medie, durata pentru un city-break de toamnă în România este de două nopţi.

„Ne bucurăm de o toamnă călduroasă, temperaturile sunt similare cu cele de la începutul verii, astfel că turiştii au în continuare disponibilitate pentru a călători şi pentru a explora România în sejururi scurte.

Ne bucurăm că trendul city-break-urilor este pe o pantă ascendentă şi că ţara noastră devine o destinaţie de city-break, pentru că avem atât de multe locuri frumoase ce merită a fi descoperite. Ne aşteptăm la un nou vârf al rezervărilor de toamnă la finalul lunii octombrie, când va începe vacanţa copiilor.

Cu această ocazie, le recomandăm turiştilor care vor să călătorească în perioada respectivă să facă rezervările din timp, pentru a prinde locuri libere la unităţile de cazare dorite. Travelminit.ro dispune de cea mai generoasă ofertă de cazare cu vouchere de vacanţă, aşa că-n mod sigur veţi avea de unde alege”, spune Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.ro.

Conform Travelminit.ro, preţurile pentru rezervările de tip city-break au crescut cu 15% în comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2022. În ceea ce priveşte tarifele la cazare la nivel general, a fost semnalată o creştere de aproximativ 12% în comparaţie cu toamna anului trecut.

Preţul mediu pentru cameră dublă/noapte toamna aceasta, în intervalul septembrie – noiembrie 2023, este de 270 de lei, dar, în funcţie de zonă, poate ajunge până la peste 400 de lei.

În ceea ce priveşte unitatea de cazare aleasă, opţiunile turiştilor diferă în funcţie de destinaţie. De exemplu, în Sibiu şi Braşov, oraşe alese adesea pentru un sejur de relaxare, apartamentele şi pensiunile sunt la mare căutare, având în vedere că oferă intimitatea şi sentimentul de acasă. Pe de altă parte, în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, oraşe în care turiştii călătoresc şi în scop de business, hotelurile rămân în topul preferinţelor acestora.

Previous Story

Mergi? Un kürtőskalács de 20 de metri şi un „kürtős de aur”, la Festivalul deliciilor dulci de la Sfântu Gheorghe

Next Story

Brașov. Un elev își terorizează zilnic colegii. Conducerea nu a luat măsuri iar Poliția merge în vizită în clasă „pentru asigurarea unui climat şcolar sigur”