Brașov. Radu, spaima hoţilor de biciclete. A ajutat la recuperarea a 15 biciclete furate

Last Updated on octombrie 16, 2023 Brașoveanul Maximillian Radu Munteanu s-a „specializat” în recuperarea bicicletelor furate. Pe una a recunoscut-o după dezmembrare şi scoasă de la vânzare „la bucată”, pe un site

Cel mai recent caz
În urmă cu trei săptămâni, proprietarul unei biciclete deosebite se afla în Poiana Braşov. S-a întâlnit cu un tânăr care părea foarte prietenos şi foarte pasionat de ciclism, dar scopul lui era de fapt altul. În scurt timp, turistul a rămas fără preţiosul vehicul.

Brașov. Radu, spaima hoţilor de biciclete. A ajutat la recuperarea a 15 biciclete furate 1

Alertat de păgubit, Maximilian Munteanu a descris cu lux de amănunte bicicleta. „Bicicleta e un Trek Slash de 29”, cu furcă RockShox Lyrik de 170 mm, amortizor RockShox Super DeLuxe, roată spate Hope cu butuc roşu, roată faţă Bontrager Line, frâne Magura MT7, pipă Spank roşie, uşor decolorată, tijă de şa telescopică SDG şi suport de bidon Syncros, cu trusă de scule”, a postat bikerul, conform Adevarul.

Interesant este şi modul de operare al hoţului.
Hoţul l-a abordat pe păgubit sus în staţia din Poiană, că «pot să dau o tură, să văd cum e…». Omul, de treabă, i-a dat-o, apoi s-a oferit să-l ia cu el pe Drumul Galben, că nu părea că ştie trasee. În Poiana Mică i-a mai cerut-o încă o dată, «să vadă cum merg suspensiile» şi a luat-o la vale.

A lăsat în urmă altă bicicletă, care s-a dovedit a fi furată şi ea. Logic, aveţi grijă cui îi daţi bicicleta şi în ce condiţii. Bicicleta asta poate fi oriunde pe raza Braşovului sau chiar mai departe. Dacă aveţi orice informaţii, sunaţi la poliţie sau scrieţi-mi mie şi vă pun în contact cu omul căruia i s-a furat bicicleta”, a scris în acea zi Maximilian pe reţelele sociale.

Vineri, 13 octombrie 2023, s-a dovedit o zi cu ghinion pentru hoţ. Acesta era pe un peron din Gara Braşov, cu alţi trei prieteni, în aşteptarea unui tren spre Ploieşti, însoţit şi de bicicletă. Vehiculul nu putea scăpa ochiului fin de cunoscător al lui Maximilian Munteanu, chiar dacă avea câteva elemente de camuflare cum ar fi marca acoperită sau diverse componente vopsite în altă culoare, scrie Radio FM Brasov.

Maximilian Munteanu a sunat la 112 şi un echipaj a sosit şi l-a luat la întrebări pe tânărul cu bicicleta. Acesta nu a putut justifica provenienţa vehiculului şi poliţiştii l-au dus la secţie, unde a ajuns şi adevăratul proprietar, care şi-a recuperat bicicleta.

De ajutor, din 2020
Max nu este la prima bicicletă la recuperarea căreia a ajutat. Experienţa l-a ajutat, în 2020, să recupere 7 biciclete furate de pe Colina Universităţii. Tot cunoştinţele de specialitate l-au ajutat să recunoască piese demontate de pe o bicicletă furată, pe care hoţul dorea să le vândă pe un site, scrie bzb.ro.

În total, Maximilian Radu Munteanu a recuperat 15 biciclete furate, astfel că braşoveanul este cu adevărat spaima hoţilor de biciclete din oraş.

Previous Story

Aeroportul Braşov. Noi rute, de la jumătatea lunii decembrie: Paris, Roma, Malaga, Dubai, Oslo, Tel Aviv

Next Story

Brașov. Minim 985 lei. De astăzi se ridică mașinile parcate ilegal. Sunați la Poliție pentru trotuarele ocupate de mașini