Aeroportul Braşov. Noi rute, de la jumătatea lunii decembrie: Paris, Roma, Malaga, Dubai, Oslo, Tel Aviv

Last Updated on octombrie 16, 2023 Operatorul aerian Dan Air a anunţat că va lansa noi rute aeriene care vor lega Braşovul de mai multe destinaţii din Europa şi Orientul Mijlociu. Acestea ar fi urmat să devină operaţionale încă de la începutul acestei luni, dar compania s-a văzut nevoită să amâne cu o lună şi jumătate lansarea lor.

Astfel, în 12 decembrie este programat primul zbor Braşov – Oslo, care ar urma să lege oraşul nostrum de capitala Norvegiei în fiecare zi de marţi, anunță bzb.ro.

Aeroportul Braşov. Noi rute, de la jumătatea lunii decembrie: Paris, Roma, Malaga, Dubai, Oslo, Tel Aviv 1

Joi, 14 decembrie, va avea loc primul zbor spre Israel, la Tel Aviv. În aceeaşi zi va fi şi primul zbor spre Emiratele Arabe Unite, la Dubai.

În 15 decembrie va avea loc primul zbor spre aeroportul francez Charles de Gaulle, la Paris.
Tot de la jumătatea lunii decembrie vor fi reluate zborurile spre Malaga, Spania, şi spre aeroportul Fiumicino, din Roma, Italia.

Rutele operabile în acest moment, Bruxelles (Belgia), Munchen, Nuremberg şi Stuttgart (Germania), Madrid, Barcelona, Valencia şi Londra, vor continua zborurile. Astfel, de la jumătatea lunii decembrie, de la Braşov ar urma să se zboare spre 14 destinaţii diferite.

Drumul drept spre Aeroportul Brașov, conturat pe hârtie

Drumarii brașoveni au anunțat că se conturează traseul drumului de legătură dintre Varianta (ocolitoare – nota red.) Brașov, Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav și viitoarea Autostradă Brașov – Sibiu.
Comisia Tehnico-Economică din cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a avizat vineri proiectul de prefezabilitate al investiției și a recomandat și o variantă de traseu, dintre cele patru propuse de proiectant, scrie mytex.

După această etapă va urma elaborarea proiectului de fezabilitate care va stabili traseul final, deci și culoarul de exproprieri. Tot atunci se vor realiza investigațiile geotehnice în teren care vor sta la baza proiectului tehnic.

Fazele preliminare ale acestui proiect de investiții se desfășoară în ritm accelerat, astfel încât în prima parte a anului viitor să putem scoate la licitarea proiectare și execuția noului drum.

Realizarea drumului de legătură este extrem de importantă pentru sistematizarea traficului județul Brașov și crearea unor noi căi de comunicație între structurile de transport existente și viitoarele investiții din domeniul infrastructurii rutiere și feroviare”, a declarat Tudor Duțu, director DRDP Brașov.

În luna iunie, convingerea lui Duțu era că „până la sfârșitul acestui an vom fi gata cu toată documentația necesară pentru lansarea licitației de proiectare și execuție a acestui drum”.

Semnarea contractului pentru realizarea proiectului de prefezabilitate și fezabilitate, între DRDP Brașov, subsidiara CNAIR, și Asocierea Eco GeoDrum Lider – Proiectare Integrată Terra, a avut loc în luna mai a acestui an. Valoarea contractului pentru elaborarea documentației este de 1,1 milioane de lei.

Acest drum va asigura o legătură rapidă între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și Varianta de Ocolire Brașov, precum și cu zona Aeroportului Brașov-Ghimbav și va funcționa în același timp ca alternativă la traficul pe DN 1 pentru orașul Ghimbav (Varianta de Ocolire), asigurând și o legătură facilă la Parcul Industrial Brașov-Ghimbav.

Prin acest drum de legătură se va realiza și o conexiune cu preconizata dezvoltare a municipiului Codlea prin prisma realizării variantei de ocolire Codlea care va descărca în nodul ce se va realiza între Autostrada București-Brașov, Autostrada Brașov-Făgăraș și DN 1 în zona localității Codlea.

De asemenea, prin realizarea unui intersecții între Drumul de Legătură și DJ 103 C se va asigura accesul la Aeroportul Brașov și la Parcul Industrial Brașov, eliminându-se problemele curente ale intersecției între DJ 103C și DN 1″, se arată în documentație.

Previous Story

(Foto/Video) Ninge pe Transfăgărășan

Next Story

Brașov. Radu, spaima hoţilor de biciclete. A ajutat la recuperarea a 15 biciclete furate