Un proprietar Airbnb din Brașov cere unui turist despăgubiri de 1.500 de lei: „Mă acuză că am lăsat apa de la duș să curgă încontinuu”

Last Updated on septembrie 4, 2023 Un turist, care a optat pentru o cazare prin intermediul platformei Airbnb, este acuzat de un proprietar din Brașov că i-a distrus o ușă și acum ar trebui să plătească 1.500 de lei.

La o săptămână după ce vacanța la munte s-a terminat, bărbatul avea să trăiască un șoc. S-a trezit cu o sesizare pe platforma Airbnb. Se pare că gazda l-a acuzat că ar fi lăsat apa să curgă la duș continuu.

Un proprietar Airbnb din Brașov cere unui turist despăgubiri de 1.500 de lei: „Mă acuză că am lăsat apa de la duș să curgă încontinuu” 1

Mai departe, gazda l-ar fi găsit vinovat pe român pentru deteriorarea tocului ușii. Mai departe, acestuia i s-a cerut să plătească 1.500 de lei. Deși a contestat decizia, se pare că situația avea să se complice.

Acum o lună am fost într-un sejur de trei seri la Brașov. Totul bine, singura observație a fost că ușa de la baie nu se închidea că tocul ușii era puțin umflat. La o săptămână după întoarcere mă trezesc cu o sesizare pe platforma Airbnb făcută de gazdă.

Aceasta mă acuză că am lăsat apa de la duș să curgă încontinuu, ceea ce a determinat (din perspectiva ei) umflarea și deteriorarea tocului de la ușă. Mi se cerea să plătesc 1.500 de lei. Am contestat această decizie, motivând problemele de la fața locului, precum și sesizarea la o săptămână distanță, care din perspectiva mea este târziu.

În urma contestației și analizei făcute de Airbnb mi se impută suma de 1400 de lei fără dovada unei facturi și fără să admită că acel bun era deja într-o stare fizică uzată”, a fost povestea respectivului român care a cerut sfaturi din partea altor persoane, potrivit Fanatik.

Sfătuit să nu plătească nimic

Postarea a strâns numeroase comentarii, cineva spunând chiar că nu este prima de acest fel. „Nu faceți nimic, nu plătiți nimic. AIRBNB nu e instanță de judecată, să fie sănătoși, și ei și proprietarii. AIRBNB e o platformă online care găzduiește anunțurile – ofertele diverselor pensiuni-spații de cazare, similar emag, să zicem, sau similar amazon, doar că „vând” servicii diferite.

Proprietarii locului de cazare să deschidă acțiune în instanță, pentru a recupera pagubă- ușa deteriorată, asta e singură cale legală, prin care pot să va oblige a le plăti suma respectivă.

Dacă instanța le dă câștig de cauza, o să trebuiască să plătiți. Ați fost cazat singur acolo, aveți și martori despre starea ușii, la sosirea dvs, aveți poze?”, a întrebat cineva, potrivit Adevarul.

AirBNB e serviciu de intermedieri de cazări, nu instanță de judecată. Citește și tu termenii și condițiile și vezi ce se întâmplă cu disputele între proprietari și clienți. Apoi, elimină orice card din cont astfel încât să micșorezi șansele de a-ți bloca bani”, susține o altă persoană.

Membrii grupului au remarcat, de asemenea și greșeala turistului de a nu face poze, pentru a avea dovezi ulterioare. De asemenea, ei susțin ipoteza bărbatului, întrucât, „ușa nu se umblă peste noapte”.

Ușa nu se umflă peste noapte, acolo a curs apă de ani de zile ca să ajungă ușa așa”, a comentat cineva.

De asta avem telefoane performante, care au camera foto/video… al meu soț e montator de mobilă, a plătit stricăciunile clienților până s-a învățat minte, acum filmează și fotografiază tot înainte să se apuce de treabă și după ce a terminat…

în fiecare loc unde există și cea mai mică neregulă, faci fotografii și filmezi, sesizezi proprietarul să vadă că nu ai fost tu de vină și păstrezi în telefon că se salvează cu dată și ora… nu știu dacă are ce să îți facă că nu are dovezi că ai fost tu de vină, dar să îți fie învățătură de minte”, a mai povestit o femeie.

De aia când mergi undeva să te cazezi fă poze la intrare sau chiar filmare … apoi la predare îi arăți dovadă cum ai găsit când ai intrat și îi închizi gura. Nu e primul caz postat de genul”, este un alt comentariu.

Previous Story

Aeroportul Braşov, în creştere. În august, 20.000 de pasageri, dublu faţă de luna precedentă. Wizz Air: 2,5 milioane de pasageri au zburat pe Aeroportul Sibiu în șapte ani

Next Story

Flavia Boghiu: „Brașovul nu va interzice consumul de carne! Doamne ferește! (Nu-mi vine să cred că trebuie să spun asta)”