Aeroportul Braşov, în creştere. În august, 20.000 de pasageri, dublu faţă de luna precedentă. Wizz Air: 2,5 milioane de pasageri au zburat pe Aeroportul Sibiu în șapte ani

Last Updated on septembrie 4, 2023 Semne bune pentru Aeroportul Brașov după introducerea rutelor operate de Wizz Air. Spre comparație, Wizz Air anunță că 2,5 milioane de pasageri au zburat pe Aeroportul Sibiu în șapte ani.

Aeroportul Brașov a înregistrat un trafic în creştere în august, comparativ cu luna iulie. Astfel, potrivit datelor comunicate de conducerea Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, în luna august, 19.105 pasageri au călătorit folosind facilităţile, în timp ce în luna anterioară numărul pasagerilor a fost de 10.044.

Aeroportul Braşov, în creştere. În august, 20.000 de pasageri, dublu faţă de luna precedentă. Wizz Air: 2,5 milioane de pasageri au zburat pe Aeroportul Sibiu în șapte ani 1

Perspectivele pentru perioada imediat următoare sunt foarte bune, consideră directorul Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav, Alexandru Anghel, având în vedere că există intenţii certe privind iniţierea unor noi rute, precum Oslo, Dubai, Paris, Dublin, Tel-Aviv sau Budapesta.

Wizz Air, a doua rută operată de la Braşov: Dortmund

Cifrele referitoare la numărul de pasageri au fost prezentate de conducerea regiei sâmbătă, 2 septembrie, când Wizz Air a deschis cea de-a doua rută operată pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, respectiv Dortmund – Braşov – Dortmund, iar aeronava companiei aeriene a fost întâmpinată la Braşov cu tunuri de apă („botezul” unui avion). Zborurile vor fi în fiecare zi de marţi şi sâmbătă (Dortmund: 10.30 – Braşov: 13.55; Braşov: 14.30 – Dortmund: 16.00).

După ce în urmă cu o lună am început colaborarea cu Wizz Air prin deschiderea zborurilor spre şi dinspre Londra, iată că adăugăm la lista rutelor aeriene încă un oraş important la nivel european, Dortmund, o destinaţie pentru care există cerere foarte mare în rândul pasagerilor din judeţul Braşov şi din judeţele învecinate.

Suntem optimişti în privinţa potenţialului de dezvoltare al aeroportului şi contăm pe colaborare bună cu Wizz Air, materializată în cât mai multe zboruri şi destinaţii operate de la Braşov”, a declarat Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, potrivit bzb.ro.

Wizz Air: 2,5 milioane de pasageri au zburat pe Aeroportul Sibiu în șapte ani

Wizz Air anunță că vineri s-au împlinit șapte ani de când compania aeronautică și-a creat aici o bază pentru avioanele sale.

Wizz Air a transportat cu mândrie aproximativ 2,5 milioane de pasageri dinspre și către Sibiu, facilitând accesul la zboruri cu preț redus și construind legături aeriene importante peste granițe.

Baza de la Sibiu asigură legătura dintre România și Germania, oferind o conectivitate sporită către patru orașe importante. Angajamentul companiei aeriene de a facilita călătoriile este evidențiat de programul său de zbor:

Dortmund este accesibil de patru ori pe săptămână, Memmingen este deservit de cinci ori pe săptămână, ruta către Nürnberg își întâmpină călătorii de trei ori pe săptămână, iar cea către Baden-Baden operează cu o frecvență de două ori pe săptămână.

Una dintre cele mai îndrăgite rute este cea dintre Sibiu și Londra. Operând zilnic, această rută nu a făcut posibilă doar vizitarea prietenilor și a familiei, ci și promovarea unei noi culturi”, anunță WizAir într-un comunicat de presă, prezentat de Turnul Sfatului.

Previous Story

Miliardarul Benyamin Steinmetz, condamnat la Brașov, la 5 ani de închisoare, a fost prins și în Cipru

Next Story

Un proprietar Airbnb din Brașov cere unui turist despăgubiri de 1.500 de lei: „Mă acuză că am lăsat apa de la duș să curgă încontinuu”