Milionarul brașovean Călin Donca, primul mesaj din închisoare după ce a fost arestat. „Precizări privind situația juridică actuală”

Last Updated on septembrie 28, 2023 Aflat pentru 30 de zile sub arest, milionarul brașovean Călin Donca a trimis un mesaj din închisoare pentru cei 180.000 de urmăritori ai săi de pe Instagram, prin intermediul căruia încearcă să explice că dacă a fost arestat asta nu înseamnă că este și vinovat de faptele pentru care este acuzat, cel puțin până la dovedirea vinovăției.

Precizări privind situația juridică actuală a lui Călin Donca. Pentru corecta informară a publicului în legătură cu situația juridică în care se află Călin Donca facem următoarele precizări: Călin Donca este arestat preventiv într-o cauză penală, aflată într-o etapă incipientă a urmării penale care presupune stârngerea de probe în vederea aflării adevărului și lămuririi cauzei sub toate aspectele.

Milionarul brașovean Călin Donca, primul mesaj din închisoare după ce a fost arestat. „Precizări privind situația juridică actuală” 1

Arestarea preventivă reprezintă doar o măsură preventivă care se poate dispune temporar din rațiuni procedurale, fără a aduce atingere prezumției de nevinovăție de care Călin Donca beneficiază până la soluționarea definitivă a cauzei penale.

La acest moment procesual nu se poate stabili nevinovăția lui Călin Dona care înțelege să uzeze de toate componentele dreptului la apărare, fiind primul interesat să contribuie la aflarea adevărului în cauză.

De asemenea, facem apel la corecta înțelegere a faptului că procesul penal nu se poate desfășura în mass-media. Călin Donca are încredere toatală în justiție și împreună cu apărătorii săi face toate eforturile pentru a-și dovedi nevinovăția cât mai curând posibil”, a postat Călin Donca pe Instagram, conform Pro TV.

Avocatul lui Călin Donca a făcut declarații
Omul de afaceri a fost arestat preventiv pentru următoarele 30 de zile după ce a fost acuzat de mai multe fapte grave.

La scurt timp după ce Călin Donca a fost reținut, avocatul său a făcut primele declarații despre situația lui.

Oamenii de afaceri au acest handicap al prezentării unui stil de viață care este foarte greu de atins de persoanele care au un nivel mediu sau mai mic de salarizare în România. Din păcate, domnul Donca a deranjat. Domnul Donca nu poartă războaie cu nimeni. Dorește să-și clarifice situația.

Mai dorește să clarifice faptul că nu există nicio plângere penală din partea niciunui investitor în acest dosar penal investigat de DIICOT. Din punctul lui de vedere asta se urmărește, declanșarea unei avalanșe de plângeri penale, apariția unei neîncrederi generate peste noapte care să conducă la o insolvență a societății.

Nu a încălcat nicio lege. A deschide o firmă, în 2023, în străinătate nu constituie o infracțiune. A nu plăti statului român taxele aferente profitului poate constitui o infracțiune. Domnul Donca este acuzat că a evazionat statul român și că ar fi transferat în străinătate o sumă de bani și este acuzat de manipulare a pieței.

Fiind o persoană cu carismă a prestat servicii de marketing și popularizare și a indus în eroare piață și presupușii investitori“, a declarat Bogdan Cimbru, pentru Antena 3 CNN.

Previous Story

Regina Maria la Brașov, prima vizită în Ardeal după Marea Unire. Regele Ferdinand, „impresionat de ţinuta Junilor Brașoveni cari făceau gardă în aproprierea Suveranului”

Next Story

(Video) Un brașovean a câștigat 1 milion de dolari la America’s Got Talent. „Este cel mai bun act pe care l-am văzut în seara asta”