Bucureștiul își mai construiește un aeroport. „Trebuie să fie mai mare decât cel din Brașov”

Last Updated on septembrie 21, 2023 Aeroportul Brașov a devenit deja un etalon pentru noile aeroporturi din România. Primarul Sectorului 4 din București a anunțat miercuri că a bătut palma cu Consiliul Judeţean Giurgiu într-un proiect ce prevede construirea unui aeroport internațional în zona de sud a Capitalei, transmite Libertatea.

Astăzi am bătut în cuie, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, cel mai nou proiect de infrastructură pe care-l vom derula în sudul Capitalei. Este vorba despre construcţia unui aeroport pe care comunitatea noastră, a celor din Sectorul 4, împreună cu Consiliul Judeţean Giurgiu, îl vor realiza împreună”, a declarat miercuri primarul Daniel Băluță.

Bucureștiul își mai construiește un aeroport. „Trebuie să fie mai mare decât cel din Brașov” 1

În următoarea lună, urmează să fie demarate studiile de prefezabilitate şi fezabilitate. Băluță a precizat că viitorul aeroport trebuie să fie mai mare decât cel din Braşov, pentru că deserveşte un număr mai mare de judeţe, cu o populaţie mai mare. Conform proiectului, trebuie să aibă atât terminale de pasageri, cât şi de cargo.

Împreună cu autorităţile statului şi după studiile de specialitate, vom decide unde este locul potrivit. M-ar bucura foarte mult să fie un aeroport de talia Aeroportului Otopeni. Dacă nu reuşim să-l facem atât de mare, măcar două treimi din ceea ce înseamnă Aeroportul Otopeni, a mai declarat primarul Daniel Băluță.

Aeroportul Henri Coandă (Oto­peni), cel mai mare din ţară, a avut anul trecut 12,5 milioane de pasageri, în creştere cu 80% faţă de anul ante­rior, potrivit datelor publice. Pe acest aeroport s-au înregistrat peste 120.000 de mişcări ale aeronavelor, în creştere cu 30%. Spre comparaţie, în 2019 ae­ro­portul avea 14,7 milioane de pasageri, scrie Ziarul Financiar

Al doilea cel mai mare trafic s-a înregistrat pe aeroportul din Cluj-Na­poca (2,6 milioane de pasageri, în creştere cu 81% faţă de anul anterior). Raportat la anul 2019, aeroportul a re­cuperat 90% din traficul de pasageri şi a reuşit să rămână cel mai mare aero­port din provincie şi al doilea cel mai aglomerat aeroport din ţară după cel din Capitală.

Previous Story

Brașov. Începe curățenia de toamnă, în toate cartierele. Brașovenii vor putea depozita deșeurile voluminoase la cele 55 de containere amplasate în tot orașul

Next Story

Dorian Popa, noi declarații, după ce a fost păcălit de afaceristul brașovean Călin Donca. “Cel care ne-a furat, să plătească”