Last Updated on septembrie 19, 2023 Ani la rând, brașovenii s-au plâns că pute, mai ale în zona gropii de gunoi. Multele autorități vânau găinațul de pe câmpuri. Zilele trecute, APM nu a avut ce face și a trebuit să pună în funcțiune laboratorul mobil primit în dar, laborator pe care s-au chinuit mult timp să-l refuze.
Acum, APM, spune că a descoperit 14 depăşiri ale valorilor medii la 30 de minute pentru hidrogenul sulfurat, potrivit bzb. Hidrogenul sulfurat apare în zona gropilor de gunoi și este o otravă care pute.
Acum, multele autorități din Brașov au înființat o comisie în loc să pună mână de la mână să cumpere o instalație de captare a hidrogenului sulfurat.
In Romania sunt peste 100 de depozite de compactare a resturilor, care produc milioane de metri cubi de biogaz. Operatorii lor sunt obligati sa-l capteze si sa-l distruga, scrie Stirile Pro Tv.
Mirosul greu vine, spun specialistii, de la hidrogenul sulfurat prezent in biogazul rezultat din descompunerea gunoaielor. Este un compus extrem de periculos in concentratii mari.
Institutul National pentru Sanatate Publica, conform Pro Tv: „Expunerea la concentratii mai mari de 400g/m³ este considerata fatala, decesul producandu-se prin paralizia sistemului nervos central. In concentratii scazute hidrogenul sulfurat nu este nociv, dar prezinta un miros characteristic care produce disconfort.”
„Este fatal la concentratii de peste 0,1% in aer. Moartea se poate instala in cateva secunde, e vorba de cateva inspiratii si automat, corpul nu mai suporta actiunea respectivului toxic asupra organismului”, a atras atentia Bogdan Vladutoiu, expert in situatii de urgenta la ISU Dolj, conform ecomagazin.