Brașov. Parc la IUS-Lubrifin. Allen Coliban mai câștigă o bătălie împotriva dezvoltatorilor imobiliari. Comisia de Urbanism a respins prelungirea planului urbanistic al „privaților”

Last Updated on septembrie 19, 2023 Allen Coliban mai câștigă o etapă împotriva companiilor care vor să construiască blocuri și spații comerciale pe fosta platformă industrială IUS. Primarul le-a propus un compromis: companiile să construiască parcul și câteva blocuri. Altfel, va încerca expropierea și va construi doar parc.

Companiile au refuzat oferta au mers mai departe cu documentația dar s-au blocat la Comisia Tehnică de Amenajarea Teritoriului și Urbanism.

Brașov. Parc la IUS-Lubrifin. Allen Coliban mai câștigă o bătălie împotriva dezvoltatorilor imobiliari. Comisia de Urbanism a respins prelungirea planului urbanistic al „privaților” 1

Companiile private deținătoare de terenuri pe fostele platforme industriale Lemexim – IUS – Lubrifin au solicitat municipalității prelungirea Planului Urbanistic Zonal pentru acest perimetru, ținând că documentația a expirat în luna iunie.

Primul „filtru” a fost cel al Comisiei Tehnice de Amenajarea Teritoriului și Urbanism, iar cei 13 membrii ai acesteia au respins prelungirea considerând că nu este oportună. De altfel, este necesară corelarea documentațiilor urbanistice cu prevederile legii spațiilor verzi.

Nu se consideră oportună prelungirea documentației de urbanism întrucât, în raport cu conceptele analizate de-a lungul timpului în cadrul Comisiei, s-a constatat nerespectarea sau dificultatea de respectare a tuturor prevederilor documentației aprobate, fiind necesare diverse modificări, generatoare de noi documentații de urbanism.

De asemenea, este necesară raportarea propunerilor la art. 10 alin. 3 al Legii 24/2007 (Legea spațiilor verzi – n.r.)”, se precizează în raportul comisiei, care a fost publicat abia ieri pe site-ul Primăriei Brașov, conform Biz Brasov. 

Foarte multe apartamente și aproape deloc spațiu verde.
Din punct de vedere al oportunității, direcția în care mergem și pe care am propus-o din 2020 este aceea de identificare a soluțiilor pentru amenajarea unui parc. Lucrăm pe 2 direcții. Ambele fezabile:

1. colaborăm cu proprietarii de terenuri de acolo, facem un nou PUZ împreună cu ei, prin care ne cedează suprafețe pentru construirea unui parc de mari dimensiuni în zonă;
2. mergem pe calea legală a exproprierii.Brașov. Parc la IUS-Lubrifin. Allen Coliban mai câștigă o bătălie împotriva dezvoltatorilor imobiliari. Comisia de Urbanism a respins prelungirea planului urbanistic al „privaților” 2

În curând vom avea gata studiul de fezabilitate pe care îl avem contractat și în lucru.
Va mai dura. Va fi mult de muncă. Mergem înainte cu viitorul parc de la IUS”, a scris recent primarul Allen Coliban pe Facebook.

 

Previous Story

Brașovenii „gazați” cu hidrogen sulfurat, spun monitorizările. Autoritățile înființează urgent o comisie. Și atât

Next Story

Brașov. Începe Food Truck Festival. „Accesul este gratuit și chiar recomandat”