Brașov. Primăria vrea să interzică mașinile în Centru Istoric și să preia parcarea privată de la Maternitate

Last Updated on septembrie 12, 2023 Primarul Allen Coliban anunță că pregătește închiderea Centrului Istoric pentru mașini. În acest sens, ar dori să preia parcarea preia de la Biserica Evanghelică parcarea privată de pe strada George Bariţiu (din zona Maternității)

Am iniţiat discuţiile cu Biserica Evanghelică, să preluăm noi parcarea de lângă Facultatea de Silvicultură. Este o parcare foarte interesantă pentru turişti. Acolo ar trebui să prioritizăm locurile de parcare pentru riverani, astfel încât, dacă putem, să scoatem maşinile din cetate (zona cuprinsă între Poarta Şchei şi Modarom, n.r.).

Brașov. Primăria vrea să interzică mașinile în Centru Istoric și să preia parcarea privată de la Maternitate 1

Este o discuţie economică, pentru că se pune problema tarifului pentru care noi am putea să preluăm în gestiune respectiva parcare”, a declarat primarul, citat de bzb.

Închiderea centrului istoric pentru maşini, în etape
În primă fază, va fi vorba de un proiect pilot. Începem cu weekend-urile, când avem cel mai mare aflux de turişti. Apoi, în funcţie de rezultate, vom putea veni cu soluţii pe termen mai lung. Soluţia va fi să limităm traficul doar pentru transportul public, riverani şi biciclişti”, a explicat reprezentantul Primăriei Braşov.

Primarul a precizat şi că au fost făcute unele studii de trafic în zona istorică şi a catalogat rezultatele drept interesante.

Am considerat centrul istoric ca un spaţiu închis şi am instalat sisteme de monitorizare a traficului, pentru a vedea câte camioane, autoturisme sau biciclete intră şi ies din Centrul istoric.

Am măsurat inclusiv timpul petrecut de vechicule în această zonă. Avem nişte date interesante. De exemplu, jumătate dintre maşini stau o oră sau două ore. Practic este un flux de tranzit”, a spus primarul.

Două bulevarde din municipiul Brașov intră în reparații

Primăria Brașov a anunțat că din această săptămână încep reparații pe două bulevarde din oraș, dar și pe alte străzi din cartierele Astra, Șchei, Blumăna, anunță Brasov Metropolitan.

Astfel, de luni noaptea se lucrează pe străzile Agrișelor și 15 Noiembrie. Decizia a fost luată pentru a reduce blocajele în trafic, având în vedere încărcarea acestor artere. Lucrările se desfășoară între orele 22.00 – 5.30, perioadă în care traficul pe str. Agrișelor este restricționat în totalitate, cu excepția riveranilor. Ruta alternativă este strada Apullum. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este de 20 septembrie.

În cazul Bulevardului 15 Noiembrie sunt programate lucrări pe tronsonul dintre Teatrul Dramatic și Cinema Patria, iar intervențiile se vor realiza alternativ, pe câte o bandă. De asemenea, vor fi lucrări și în zona intersecției 15 Noiembrie – str. Castanilor.

Tot în cursul acestei săptămâni sunt programate și reparații pe Bulevardul Griviței, pe sectorul cuprins între Pasajul Fartec și Leroy Merlin. Pe această arteră se va interveni alternativ, pe câte o bandă de circulație pe sens.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Cu turnul virtual din Germania e complicat ca la Arad. „Ar fi nevoie de minim 9 luni pentru pregătirea controlorilor care să lucreze pentru Braşov”

Next Story

Brașov. Polițistul arestat vindea droguri copiilor cu bani, copii de medici, avocați, sau oameni de afaceri. A mers drogat chiar și la serviciu