Brașov. Polițistul arestat vindea droguri copiilor cu bani, copii de medici, avocați, sau oameni de afaceri. A mers drogat chiar și la serviciu

Last Updated on septembrie 12, 2023 Un polițist din Brașov a reușit să-și construiască o rețea de distribuție sub nasul colegilor care s-au făcut că nu-i văd noul stil de viață. Nu au vrut să-l vadă nici când a mers drogat la serviciu. Colegi de treabă. Autoritățile au propus testarea anti-drog a elevilor din școli. Mai bine ar testa anti-drog polițiștii. Mulți ar trece în pensie specială.

Potrivit unor surse, au fost situații în care Remus Bertea a mers la serviciu drogat și niciunul dintre colegii sau șefii săi nu și-a dat seama, spun cei de la Stirile Pro Tv.

Brașov. Polițistul arestat vindea droguri copiilor cu bani, copii de medici, avocați, sau oameni de afaceri. A mers drogat chiar și la serviciu 1

Pus în fața probelor, bărbatul le-a cerut procurorilor să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției. Clienții fostului agent erau în principal copii cu părinți înstăriți.

Remus Bertea a profitat de statutul pe care îl avea și a derulat vânzarile de droguri fără nicio teamă. Anchetatorii spun că sunt trei ani de când îl aveau în vedere pe politistul de la ordine publică. Se învârtea în cercuri de oameni cu stare, majoritatea copii de medici, avocați, sau oameni de afaceri. Mergea cu ei la petreceri zgomotoase și se întreceau în curse ilegale de mașini.

DIICOT a explicat, prin intermediul unui comunicat, cum acționau polițiștii și traficanții pe raza județului Brașov pentru a comercializa drogurile.

În perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat și au intermediat comercializarea de droguri de risc, de mare risc și substanțe cu efecte psihoactive (canabis, ketamină, amfetamină și MDMA), cu sume cuprinse între 200 și 600 de lei, către consumatori de pe raza județului Brașov.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că inculpații, pe lângă modalitatea vânzării directe, au utilizat și o aplicație tip chat (metoda „dead drop”), în cadrul căreia a fost creat un grup dedicat persoanelor care doreau să achiziționeze, respectiv să comercializeze droguri de risc și de mare risc, scrie bzb.ro

În cea de a doua cauză instrumentată, s-a reținut faptul că, în perioada decembrie 2022 – august 2023, inculpații au comercializat, în mod repetat și au intermediat comercializarea de droguri de mare risc (cocaină), cu sume cuprinse între 900 și 2.000 de lei, către consumatori de pe raza județului Brașov.

 

Previous Story

Brașov. Primăria vrea să interzică mașinile în Centru Istoric și să preia parcarea privată de la Maternitate

Next Story

Accident Brașov. O șoferiță beată a intrat cu mașina în 3 autoturisme parcate