Brașov. Pasajul Tractorul – Griviței a trecut de Comisia de circulație. 2 benzi pe sens,  trotuare, piste pentru bicicliști, stâlpi de iluminat și panouri fotovoltaice

Last Updated on septembrie 13, 2023 Brașovul va mai avea un pasaj rutier.  Comisia de circulație a municipiului Brașov a avizat în ședința din 7 septembrie traseul viitorului pasaj rutier care va face legătura între zona nouă a cartierului Tractorul și Bulevardul Griviței, aceasta fiind o alternativă la str. 13 Decembrie pentru locuitorii acestui cartier.

Conform proiectului prezentat de firma care realizează documentațiile, TPF Inginerie SRL, pasajul va face legătura dintre str. I.C. Brătianu și b-dul Griviței, trecând peste calea ferată București – Brașov – Sighișoara.

Brașov. Pasajul Tractorul – Griviței a trecut de Comisia de circulație. 2 benzi pe sens,  trotuare, piste pentru bicicliști, stâlpi de iluminat și panouri fotovoltaice 1
(foto arhiva)

Intersecția cu Bulevardul Griviței se va face în zona dintre magazinul de bricolaj (Black Sea) și viitoarea fabrică de sisteme electronice a companiei germane DIEHL, scrie bzb.ro.

Acest aviz este o etapă de început în realizarea Studiului de fezabilitate, document care, potrivit estimărilor primarului Brașovului, Allen Coliban, va fi gata în următoarele luni.

Noul pasaj va avea o înălțime de siguranță peste calea ferată de minim 7,5 m și câte 2 benzi pe sens, pentru circulația autovehiculelor. De asemenea, pe ambele sensuri sunt prevăzute trotuare piste pentru bicicliști, stâlpi de iluminat și panouri fotovoltaice.

,,Suntem în prima etapă a realizării studiului de fezabilitate, cea a obținerii avizelor și a realizării studiului topografic și a celui geotehnic. Sperăm ca până la sfârșitul lunii octombrie să avem toate aceste documente, după care urmează etapa de realizare a SF-ului.

Obiectivul nostru este ca la începutul anului viitor să avem indicatorii-tehnico economici pentru această investiție, pentru a o include în proiectul de buget pe anul 2024. Este un proiect important pentru Brașov, mai ales pentru că asigură o conexiune mai bună a cartierului Tractorul, în special a zonei noi, cu restul orașului. Vedem în fiecare zi, la orele de vârf, ce se întâmplă pe strada 13 Decembrie.

De aceea trebuie să implementăm soluții pentru descongestionarea traficului de pe această arteră de circulație, mai ales că vorbim de zona cu cea mai mare dinamică de dezvoltare rezidențială, fără să blocăm alte zone cum era cazul pasajului de la Sala Sporturilor, care ar fi blocat bulevardul Gării”, a explicat primarul Allen Coliban, potrivit brasovcity.ro

Trei poduri şi pasaje din Braşov vor intra în reparaţii

Aflate într-o stare destul de avansată de uzură, pasajul mare de pe strada Hărmanului din Braşov (care face legătura între cartierele Craiter şi Triaj), pasajul de pe strada Zizinului şi podul de pe strada 13 Decembrie (cel care trece peste Timişul Sec) vor intra în reparaţii, anunță bzb.ro..
â
Astfel, Primăria Braşov analizează oferta depusă de firma Zohir 84 Cons Construct SRL din Ghimbav, care, pentru realizarea lucrărilor a solicitat suma de 1.070.073 lei.

La cele trei obiective se vor înlocui dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilataţie, dar se vor realiza şi alte intervenţii în regim de urgenţă, în cazul în care se vor constata defecţiuni majore.

Aceste lucrări sunt necesare având în vedere că, în timp dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilataţie s-au degradat din cauza temperaturilor ridicate din timpul verii, a traficului şi a fenomenului de îngheţ – dezgheţ.

Previous Story

Brașov. Defibrilatorul furat din Livada Poștei a fost recuperat. Hoțul voia pe el 100 de euro

Next Story

Aeroportul Brașov. Dan Air, despre avionul cu probleme de la Bruxelles și întârzierea spre Valencia. „Nimic nu este mai important decât viața”