Aeroportul Brașov. Dan Air, despre avionul cu probleme de la Bruxelles și întârzierea spre Valencia. „Nimic nu este mai important decât viața”

Last Updated on septembrie 14, 2023 Dan Air a venit cu precizări privind problemele la zborurile Bruxelles- Brașov și Brașov- Valencia.

Ca urmare a unei defecțiuni tehnice, aeronava care trebuia să opereze zborul DN321 BRU/MUC-GHV din 13.09.2023, are momentan întârziere întrucât echipa de întreținere nu reușeste să remedieze defectul.
Pentru acest motiv, DAN AIR va trimite o altă aeronavă pentru a transporta pasagerii de la Bruxelles la Brașov.

Aeroportul Brașov. Dan Air, despre avionul cu probleme de la Bruxelles și întârzierea spre Valencia. „Nimic nu este mai important decât viața” 1

Ora estimată de decolare din Bruxelles este 03:30 cu sosire la Brașov la ora 07:00.
Motivul pentru care am planificat ca reîntoarcerea să fie tot la Brașov în loc de București este pentru a evita transportul cu autocarul pe Valea Prahovei, un drum destul de anevoios care ar prelungi călătoria și mai mult.

Pasageriilor le-au fost oferit la fiecare 2 ore un voucher, la 5 ore mâncare.
Urmează să luăm și alte masuri pentru a reduce disconfortul resimțit.

În cazul în care aveți alte cereri ne puteți scrie pe chat-ul nostru iar colegii noștri vă vor răspunde.
Zborul NU va fi anulat!
Ne cerem scuze pentru inconveniente și ne pare rău că nu putem face mai mult la acest moment.
Cu stimă,
Echipa DAN AIR

Later edit:
Referitor la defectul aeronavei:
Aeroportul Bruxelles nu are capabilități de întreținere de bază.
După defectul semnalat de către computerul care controlează trenul de aterizare se impune un test de escsmorare a trenului care poate fi efectuat numai într-un hangar, fără acest test nu putem permite pasagerilor să urce la bord.

Aeronava va fi transportată ferry (fără pasageri) la baza noastră de întreținere unde se vor efectua testele necesare pentru a fi repus în serviciu.
Cel mai probabil sistemul funcționează fiind vorba de o eroare de senzor însă nu putem asuma acest risc cu pasageri la bord.

Mulțumim pentru înțelegere și avem speranța că toți dintre noi împărtășim cultura siguranței și că nimic nu este mai important decât viața” au scris reprezentanții Dan Air pe Facebook.

DAN AIR: „Bună dimineața dragi pasageri,
Ne cerem scuze pentru inconveniente însă zborul DN322 din 14.09 va opera cu o întârziere generată de inversarea programului de zbor și în întârzierea acumulată de la zborul anterior reprogramat care este momentan de 1h.

Zborul București – Valencia a devenit un zbor direct iar ora programată pentru decolare este 09:15 (în loc de 06:30 – întârziere 2:45′).

Zborul Brașov – Valencia are escală în București și este programat pentru orele 08:00 (în loc de 07:40).
Echipa DAN AIR face tot posibilul sa minimieze impactul negativ al întârzierilor.
Mulțumim pentru înțelegere”.

Previous Story

Brașov. Pasajul Tractorul – Griviței a trecut de Comisia de circulație. 2 benzi pe sens,  trotuare, piste pentru bicicliști, stâlpi de iluminat și panouri fotovoltaice

Next Story

Braşov, oraşul cu cele mai multe locuinţe asigurate. „În primul rând, este vorba de conştiinţa brașovenilor şi de faptul că au realizat că este important să se asigure”