Brașov. Au început lucrările la primul Park&Ride din municipiu, prima parcare supra-etajată destinată celor care vin în oraș

Last Updated on septembrie 23, 2023 Primăria a început vineri lucrările la primul Park&Ride din Brașov. Proiectul face parte din strategia Municipalității de reducere a traficului metropolitan și turistic în interiorul orașului.

Dragi brașoveni, am predat amplasamentul pentru șantierul park&ride-ului din Bartolomeu. Acest tip de parcări sunt foarte importante pentru mobilitatea în orașul nostru, Brașovul fiind unul dintre cele mai vizitate orașe din România.

Brașov. Au început lucrările la primul Park&Ride din municipiu, prima parcare supra-etajată destinată celor care vin în oraș 1

Prima dintre aceste parcări este park&ride-ul din Bartolomeu, din proximitatea viitoarei Săli Polivalente și a terminalului R.A.T. BV. Șantierul va dura 12 luni. Ne cerem din start scuze pentru disconfortul creat, dar avem nevoie de această parcare care va însuma peste 700 de locuri.

Brașovul se dezvoltă și venim cu soluții concrete pentru mobilitate durabilă”, a spus primarul municipiului, Allen Coliban, potrivit Radio Brasov FM.

Brașov. Au început lucrările la primul Park&Ride din municipiu, prima parcare supra-etajată destinată celor care vin în oraș 2

Valoarea lucrărilor este de peste 85 de milioane de lei, fără TVA, cofinanțarea fiind asigurată în principal din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional.

Obiectivul primăriei este ca în următorii ani să mai fie construite încă 3 park-ride-uri la principalele intrări în oraș, dinspre București, în zona Dârste-Noua, dinspre Bacău, în Triaj, și dinspre Târgu Mureș, pe DN 13.

 

Cele peste 700 de locuri de parcare sunt împărțite astfel: 697 de locuri pentru autoturisme, din care 28 pentru persoanele cu dizabilități, 10 locuri pentru motociclete, 12 locuri pentru autocare/microbuze și 54 locuri pentru biciclete. Parcările pentru autocare și biciclete se vor amenaja la nivelul solului, scrie Biz Brasov.

Parcarea va fi dotată cu 13 stații de încărcare a autoturismelor electrice. Puterea electrică a unei stații de încărcare va fi de 11-22-55kW/400V.

Construcția va fi dotată cu un sistem de control acces auto automat, cu bariere, ce va facilita organizarea achitării tarifelor de parcare și funcționarea în siguranță a circulației, precum și un sistem de gestionare smart, cu afișaj electronic, pentru informarea rapidă a utilizatorilor referitor la locurile de parcare disponibile. Totodată, va exista și un sistem de supraveghere video pentru evitarea eventualelor incidente.

Previous Story

Accident Brașov. Doi tineri au murit pe loc după ce s-au lovit frontal cu motocicletele. „Am auzit bușitura și m-am dus să văd și noi n-am crezut că sunt morți”

Next Story

(Foto/Video) Două persoane au murit. Explozie puternică într-un bloc din Sibiu. „Pompierii au reușit pătrunderea în apartament. Până la acest moment au fost găsite două victime decedate”