Last Updated on septembrie 27, 2023 Președintele Consiliului Județean Brașov a negociat astăzi cu ROMATSA prelungirea programului Aeroportului Brașov.
Conducerea ROMATSA a agreat propunerea de extindere etapizată a orarului AIBG, de la 12 la 16 ore, astfel încât programul să corespundă cu necesităţile operatorilor aerieni care activează în prezent pe Aeroportul Braşov sau care sunt interesaţi să iniţieze curse, anunță Biz Brasov.
„Este evident pentru toată lumea că fără sprijinul, implicarea şi expertiza de specialitate asigurată de ROMATSA, n-am fi putut deschide şi opera aeroportul nostru la termenul pe care ni l-am propus şi ni l-am asumat.
În continuare avem nevoie de ROMATSA şi contăm pe susţinerea conducerii şi a domnului director general Marius-Adrian Cojoc pentru luarea tuturor măsurilor care să permită prelungirea programului de funcţionare a Aeroportului Braşov.
Am convingerea că un program extins este posibil şi fezabil pentru toţi factorii implicaţi”, a declarat preşedintele CJ Şerban Todorică-Constantin pentru Biz Brasov.
O nouă întâlnire de lucru, în acelaşi format, este programată la ROMATSA în prima parte a lunii octombrie.
Compania aeriană Dan Air acuză Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG) și ROMATSA că a pierdut 2,6 milioane de euro până acum, din cauza programului redus al aeroportului de la Brașov. Operatorul aerian spune că programul de 12 ore, de la ora 7.00 la ora 19.00, nu este fezabil și va conduce la închiderea aeroportului.
„Acest program redus restricționează operatorii aerieni în a-și putea desfășura activitatea corespunzător și în a garanta pasagerilor că vor ajunge la destinația lor finală. Din cauza acestui program de lucru limitat, DAN AIR cât și alți operatori aerieni s-au văzut nevoiți ca să aterizeze la alte aeroporturi deoarece aeroportul Brașov se închide conform programului de lucru.
Aceste situații generează un disconfort foarte mare pasagerilor și generează pierderi semnificative operatorilor aerieni”, a transmis Dan Air, pogtrivit Adevarul.
Operatorul aerian acuză că încă de la început s-a pornit greșit în proiectul de la Brașov.
Aterizările și decolările sunt controlate de la distanță, iar compania spune că ar fi trebuit făcute de controlori de trafic aerian de la București, unde numărul acestora este mult mai mare, și nu de la Arad, de unde se face cu doar cinci persoane.