Adrian Veștea, despre Autostrada Brașov-București: „În doi ani de zile acest proiect va fi implementat”

Last Updated on septembrie 28, 2023 Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Adrian Ioan Veștea – a fost invitatul Mădălinei Dobrovolschi în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM, unde a vorbit despre Autrostrada Brașov-București dar și despre Aeroportul Brașov.

Mădălina Dobrovolschi: De ce nu s-au făcut drumuri și autostrăzi atâția ani?
Adrian Ioan Veștea: „Eu sunt în asentimentul românilor. Este nevoie de mai multă asumare și fiecare proiect odată început trebuie finalizat. […] Vedem cu toții că acume există o implicare mare din partea actualului Guvern. Am atins borna de 1000 de kilometri, care nu este foarte mult, dar dacă ne raportăm la ceea ce urmează putem spune că s-au dinamziat lucrurile.

Adrian Veștea, despre Autostrada Brașov-București: „În doi ani de zile acest proiect va fi implementat” 1

O veste bună – în prezent, Ministerul Dezvoltării derulează un proiect important care conferă tuturor celor care vor să ajungă în Brașov pe o variantă alternativă la DN1 din Câmpina, Valea Doftanei, Brădet, Săcele.

Sperăm ca în doi ani de zile să avem un astfel de obiectiv funcțional. (n.r. Autostrada Brașov) […] Partea bună este că a depășit foarte multe etape birocratice. Avem întâlniri lunare cu autoritățile din Prahova și Brașov.

În prezent finalizăm partea de proiectare. Vom da ordinul de începere, sper să se întâmple până la finele acestui an. Și, mai mult decât atât, începem organziarea de șantier, lucru care se va întâmpla în perioada următoare.

În doi ani de zile acest proiect va fi implementat și va fi un proiect care – Comarnic-Brașov – în perioada în care se va construit autostrada vom avea organziare de șantier și vom avea o variantă alternativă pentru o mobilitate mai bună”.

Mădălina Dobrovolschi: Aeroportul din Brașov – care este planul de dezvoltare?
Adrian Ioan Veștea: „Este un proiect extrem de important care nu necesită doar lucrări de infrastructură. Dacă ne raportăm la cifrele primelor trei luni ale acestui ani, putem spune că Brașovul s-a mișcat foarte bine. Este un aeroport viabil, care se poate susține pe viitor. Sunt și anumite neajunsuri și trebuie să le vedem și pe acelea”.

Adrian Ioan Veștea: „Intervalul acesta (n.r. de 12 ore) în momentul în care am avut astfel de discuții, când am pus pe grafic toate lucrările care mai trebuiau finalizate ni s-a spus că nu au capacitatea și persoane să opereze mai mult de 12 ore”.

CNAIR a avizat traseul final pentru autostrada Ploieşti-Braşov. Va costa 5,5 miliarde de euro

Varianta finală de traseu pentru autostrada Ploieşti – Braşov a fost avizată recent în CTE – CNAIR, costul estimat al proiectului fiind de 5,5 miliarde de euro, fără TVA, a anunţat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, pe Facebook.

Am avizat astăzi în CTE – CNAIR varianta finală de traseu pentru autostrada Ploieşti – Braşov! În lungime totală de 112,7 km (cu sectorul Cristian – Râşnov) această autostradă va avea 12 noduri rutiere, 13 tuneluri (12,4 km) şi 61 de structuri (28,75 km).

Adrian Veștea, despre Autostrada Brașov-București: „În doi ani de zile acest proiect va fi implementat” 2 Adrian Veștea, despre Autostrada Brașov-București: „În doi ani de zile acest proiect va fi implementat” 3 Adrian Veștea, despre Autostrada Brașov-București: „În doi ani de zile acest proiect va fi implementat” 4

Costul estimat pentru construcţia autostrăzii este de 5,5 miliarde euro fără TVA”, a notat Pistol, potrivit Digi 24. Autostrada Ploieşti – Braşov va asigura conectivitatea între centrele turistice importante de pe Valea Prahovei, respectiv Comarnic, Sinaia, Azuga, Predeal şi Braşov.

Traseul autostrăzii traversează 23 de Unităţi Administrativ Teritoriale (UAT), a adăugat şeful companiei de drumuri.

Advertisements
Previous Story

Aeroportul Brașov. ROMATSA a agreat prelungirea programului de funcționare

Next Story

Brașov. Primăria construiește 10 blocuri pentru tineri. Un apartament va avea living, dormitor, bucătărie, baie, hol şi cămară