Brașov. Primăria construiește 10 blocuri pentru tineri. Un apartament va avea living, dormitor, bucătărie, baie, hol şi cămară

Last Updated on septembrie 28, 2023 Primăria Brașov continuă demersurile pentru construcția a 10 blocuri pentru tineri, după ce în luna octobrie, anul trecut, a obţinut o finanţare europeană prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

În acest moment, investiția este  în etapa pregătirii studiului de fezabilitate (SF). Astfel, pentru realizarea acestui document, s-a lansat o licitaţie cu o valoare estimată de 231.750 de lei, iar ofertele din partea consultanţilor interesaţi de acest contract sunt aşteptate până în 2 octombrie, scrie bzb.ro.

Brașov. Primăria construiește 10 blocuri pentru tineri. Un apartament va avea living, dormitor, bucătărie, baie, hol şi cămară 1

Pentru construirea acestor locuinţe, Primăria Braşov a depus şi cererea de finanţare, cu o valoare totală de 21.534.400 lei fără TVA. Suma ar urma să acopere costurile petru construirea a 10 blocuri de mici dimensiuni (cu parter, un etaj şi mansardă), fiecare având câte 6 apartamente. În total vor fi 60 de spaţii locative.

Un apartament va avea living, dormitor, bucătărie, baie, hol şi cămară. De asemenea, în zona rezidenţială sunt prevăzute şi 3 staţii de încărcare a vehiculelor electrice.

Beneficiarii cestor locuinţe vor fi tinerii din comunităţile marginalizate. Pentru a obţine o astfel de locuinţă, tinerii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, venitul pe membru de familie să fie mai mic decât salariul lunar mediu pe economie, să nu deţină sau să nu fi deţinut o locuinţă, să locuiască într-o într-o locuinţă supraaglomerată şi precară.

Criteriile pot avea în vedere dacă tinerii au în grijă unu sau mai mulţi copii la nivelul gospodăriei.

După ce au fost prospectate două zone în vederea construcției celor 10 blocuri s-a decis ca proiectul să fie implementat pe un teren ce a intrat în proprietatea municipalității de pe strada Nucului din cartierul Noua, anunță Biz Brasov.

Previous Story

Adrian Veștea, despre Autostrada Brașov-București: „În doi ani de zile acest proiect va fi implementat”

Next Story

Regina Maria la Brașov, prima vizită în Ardeal după Marea Unire. Regele Ferdinand, „impresionat de ţinuta Junilor Brașoveni cari făceau gardă în aproprierea Suveranului”