Probleme și la Brașov. Firma care deținea stația GPL de la Crevedia are puncte de lucru și în Brașov. Trei dintre ele nu au autorizație la incendiu

Last Updated on august 28, 2023 Brașovenii pot sta liniștiți. Firma care deține și stația GPL care a explodat la Crevedia are cinci puncte de lucru și în județul Brașov. Trei dintre ele nu au autorizație la incendiu, scrie Stirile Pro Tv.  Autoritățile știu de probleme, dau amenzi, dar se feresc să le închidă. Instituțiile ridică din umeri și spun că nu au atribuții de închidere.

Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov: „Nu au respectat distanțele de amplasare față de anumite construcții și amenajări”.

Probleme și la Brașov. Firma care deținea stația GPL de la Crevedia are puncte de lucru și în Brașov. Trei dintre ele nu au autorizație la incendiu 1

Firma de GPL la care s-a produs explozia din Crevedia, soldată cu doi morți și zeci de răniți, se numește Flagas SRL și îi aparține fiului primarului PSD din Caracal.

Aceasta deține și trei stații GPL în județul Brașov – în Râșnov, Codlea și în municipiul Brașov – pe strada Cristianului și pe strada Hărmanului, în plin Centru Civic, chiar vizavi de sediul CEC. Stațiile din Brașov funcționează sub denumirea RBC Gaz.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a institutiei noastre s-au identificat că trei dintre skid-urile GPL care astăzi functionează sub denumirea de RBC Gaz dețin autorizații de securitate la incendiu obtinute sub altă denumire în anii 2004, 2016, respectiv 2017.

De asemenea, mentionăm că în ultimii doi ani s-au verificat 3 dintre cele 5 skid-uri, aplicându-se sanctiuni conform prevederilor legale, urmând ca în următoarea perioada de timp să se efectueaze controale și la celelalte stații GPL”, au precizat oficialii ISU Brașov, potrivit Biz Brasov.

Controale au început și în Brașov, unde sunt înregistrate 55 de stații GPL, din care 23 fără autorizații de securitate la incendiu.

Stația GPL din Crevedia se afla lângă o grădiniță, distrusă complet în urma exploziilor

Apar noi detalii cutremurătoare despre Stația GPL ilegală, deținută de firma controlată de fiul primarului din Caracal. Aceasta era amplasată în imedata apropiere a unei grădinițe din Crevedia, unde, în timpul anului școlar, se află circa 100 de copii, afirmă Gândul și România TV.

În urma exploziilor în lanța care au avut loc la stația GPL, Grădinița a fost complet distrusă sâmbătră seara.

Grădinița era funcțională și pe timpul verii, însă, fiind weekend, în momentul deflagrației nu se afla nimeni în clădire. Autoritățile locale trebuie să găsească acum soluții pentru cei circa 100 de copii.

Exploziile de la stația GPL din Crevedia au produs 59 de victime, dintre care două au murit și 57 au fost rănite, 10 fiind în stare gravă, intubate.

Previous Story

Bine pentru Aeroportul Brașov? Traficul pe Aeroportul Sibiu scade în ultimele 2 luni cu aproape 25%, față de anul trecut

Next Story

Aeroportul Brașov. Wizz Air, primele probleme. Revoltă după ce avionul a aterizat la Otopeni. O brașoveancă ar fi fost agresată pentru că a sărit în apărarea unei stewardese