Aeroportul Brașov. Zi record de pasageri. „Este un moment istoric pentru Aeroportul Brașov. Avem o nouă companie, Wizz Air”

Last Updated on august 2, 2023 Miercuri, 2 august, a fost o zi cu un număr record de pasageri:  825. Succesul s-a datora și primei curse Wizz Air care a aterizat/decolat de la Aeroportul Brașov. Din data de 2 august, Wizz Air a început zborurile pe ruta Londra – Braşov – Londra, prima cursă fiind zborul W9 4457 Londra/Luton – Brașov, care a aterizat la ora locală 11:30 având la bord 210 pasageri. 50 de minute mai târziu, aeronava a decolat spre Londra cu 180 de pasageri.

Sosirea avionului a fost salutată cu o ceremonie specială, „botezul” tunurilor de apă, respectând tradiţia aeronautică.
Echipa aeroportului a pregătit un eveniment festiv pentru a marca prima aterizare Wizz Air la Aeroportul Braşov. Imaginile din momentul aterizării au fost transmise atât la faţa locului.

Aeroportul Brașov. Zi record de pasageri. „Este un moment istoric pentru Aeroportul Brașov. Avem o nouă companie, Wizz Air” 1

Din 2 septembrie Wizz Air va operaţionaliza şi ruta Dortmund – Braşov – Dortmund, cu două frecvenţe săptămânale, sâmbăta şi marţea.
Este un moment istoric pentru Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Avem o nouă companie, Wizz Air, care de astăzi a început operarea zborurilor de la Braşov pe ruta Londra/Luton. Ne bucurăm că din septembrie Wizz Air va lansa şi zborurile spre Dortmund şi sperăm că în viitor vor fi operaţionalizate şi alte destinaţii cerute de locuitorii judeţului Braşov şi ai celor din judeţele învecinate.

Suntem încrezători în potenţialul aeroportului şi ne dorim un parteneriat de lungă durată cu Wizz Air, pe care o aşteptăm să-şi stabilească baza pe Aeroportul Braşov”, a spus Alexandru Anghel, directorul general al Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, citat de mytex.ro.

Londra este destinaţia numărul 1 pentru România din punctul de vedere al cererilor, iar în momentul de faţă Braşovul este legat prin două curse de aeroporturile capitalei Marii Britanii, cea operată de Dan Air pe Gatwick şi cursa Wizz Air spre Luton.

În luna iulie, prima lună completă de operare, au fost în total 10.044 de pasageri care au trecut prin porţile sale.

În privinţa unor noi destinaţii certe, conducerea DAN AIR i-a confirmat directorului AIBG intenţia de a deschide rute spre Paris, Dubai şi Oslo. Budapesta este şi ea o destinaţie pentru care există certitudinea deschiderii zborurilor, începând cu această toamnă.

Mihai Nanu:Brașovenii plecați prin lume de 20 de ani: “vreau să zbor de la Brașov!”
După ce s-a construit aeroportul:
– Dar de ce se zboară doar de la Frankfurt și nu sunt zboruri și de la Hanovra? Dar de ce avem de la Nürnberg și nu și de la Berlin?
– Dar de ce se zboară doar de la Londra? Dar la Manchester pe când? Dar la Glasgow? Dar la Cardiff?
– Da’ ce… am așteptat atâta timp aeroportul si eu acum de la… (you name it, 500 de orașe din Europa) aterizez tot pe Otopeni?

Așa e când ai impresia că un aeroport e autogara Codreanu”.

Previous Story

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul zbor Wizz Air. „Coborârea de final pe cursa de azi a fost senzațională, direct peste Valea Prahovei cu vedere dreapta absolut splendidă pe Bucegi și apoi cu trecere foarte aproape pe deasupra Brașovului”

Next Story

Brașov. Ursul văzut în cartierele Tractorul și Triaj a fost ucis