(Foto) Aeroportul Brașov. Primul zbor Wizz Air. „Coborârea de final pe cursa de azi a fost senzațională, direct peste Valea Prahovei cu vedere dreapta absolut splendidă pe Bucegi și apoi cu trecere foarte aproape pe deasupra Brașovului”

Last Updated on august 2, 2023 Astăzi a avut loc primul zbor Wizz Air, pe Aeroportul Brașov, pe ruta Londra – Braşov. Avionul a aterizat la ora locală 11:30, având la bord 210 pasageri. 50 de minute mai târziu, aeronava a decolat spre Londra cu 180 de pasageri.

Tudor Benga: „Spun de ani buni că pentru mine ziua în care una din marile linii aeriene europene va opera primul zbor regulat pe aeroportul Brașov va fi o zi extrem de fericita. Iar ziua aceea este chiar azi. Îmi cumpărasem biletul încă din prima zi când au deschis rezervările, pe 6 aprilie, iar in această dimineață am fost unul din cei peste 200 de pasageri de la bordul zborului inaugural Wizzair de la Londra Luton către Brașov Ghimbav.

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul zbor Wizz Air. „Coborârea de final pe cursa de azi a fost senzațională, direct peste Valea Prahovei cu vedere dreapta absolut splendidă pe Bucegi și apoi cu trecere foarte aproape pe deasupra Brașovului” 1

Echipajul de cabina a anunțat repetat la bord că avionul e fully booked, ulterior am văzut in presa locala cifra de 210 pasageri. Ce e cert, și ce puteți vedea și in poze, este că Wizz a operat azi prima sa aterizare și decolare de la Ghimbav cu cel mai mare tip de aeronava din flota lor, și că avionul a fost plin.

Aș putea să vorbesc o săptămână despre cât sunt și de fericit și de mândru de acest moment pe care eu l-am considerat tot timpul o bornă majoră. Următoarele două borne mari vor fi pe de o parte o cursă de linie cu cineva din Lufthansa Group (greu de crezut că LOT sau Turkish ar putea face pasul primii, deși oricare ar fi mai mult decât binevenit) și operaționalizarea unei baze Wizz, adică un avion sau două dedicate rutelor cu plecare de la Brașov.

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul zbor Wizz Air. „Coborârea de final pe cursa de azi a fost senzațională, direct peste Valea Prahovei cu vedere dreapta absolut splendidă pe Bucegi și apoi cu trecere foarte aproape pe deasupra Brașovului” 2

In ziua în care vom atinge și aceste două borne, aeroportul de la Ghimbav va intra practic in linga aeroporturilor românești semnificative iar eu lucrul acesta sper să se întâmple in următoarele 18 luni. Până atunci, cred și sper eu, se vor mai estompa și dezechilibrele majore de cerere și oferta din aviația europeană post-pandemica ce au facut ca vara 2022 și 2023 să fie un coșmar pentru pasageri și la nivel de prețuri și la nivel de servicii.

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul zbor Wizz Air. „Coborârea de final pe cursa de azi a fost senzațională, direct peste Valea Prahovei cu vedere dreapta absolut splendidă pe Bucegi și apoi cu trecere foarte aproape pe deasupra Brașovului” 3

Spun de mai bine de 7 ani, încă de dinainte de a intra în politică, că acest aeroport poate fi un game-changer total pentru comunitatea noastră. Și ca simplu brașovean, și ca împătimit av-geek, și ca politician ales, să aterizez la Ghimbav și să ajung acasă in 15-20 de minute nu in 3-4 ore pe Valea Prahovei este o mare bucurie și satisfacție.

Va lua timp ca numărul de curse să crească și vom mai avea sincope fără dubiu pe parcurs. Însă pentru mine cursa inaugurala de azi, plină ochi, a fost doar încă o confirmare că potențialul e acolo, însă trebuie întreținut.

Încă două lucruri ca fapt divers și închei. Coborârea de final pe cursa de azi a fost senzațională, direct peste Valea Prahovei cu vedere dreapta absolut splendidă pe Bucegi și apoi cu trecere foarte aproape pe deasupra Brașovului, diferită de bucla obișnuită pe la nord de oraș.

Iar în sala de așteptare la îmbarcare, pe lângă multă română și engleza, se auzea vorbită și multă maghiară, ceea ce m-a bucurat nespus fiindcă aeroportul acesta a fost menit din capul locului nu doar pentru Brașov ci pentru întreg sud-estul Transilvaniei. Să sperăm că-l vom vedea împlinindu-si întreg potențialul cât mai curând, din toate punctele de vedere.”

(Foto) Aeroportul Brașov. Primul zbor Wizz Air. „Coborârea de final pe cursa de azi a fost senzațională, direct peste Valea Prahovei cu vedere dreapta absolut splendidă pe Bucegi și apoi cu trecere foarte aproape pe deasupra Brașovului” 4

Londra a fost aleasă ca primă destinație pentru zborurile Wizz de la şi spre Aeroportul de la Ghimbav, având în vedere că este una populară, au explicat reprezentanții operatorului aerian.

Suntem încântați să introducem prima noastră rută de la Brașov către Londra. Rămânem dedicați promisiunii de a oferi clienților noștri români opțiuni de călătorie convenabile și accesibile, reflectând investiția și creșterea noastră continuă în România.

Londra este de multă vreme o destinație populară pentru călătorii din întreaga lume, iar prin această nouă rută, ne propunem să facilităm accesul pasagerilor români la atracțiile captivante și diverse ale acestui oraș emblematic. Așteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm călătorii din Brașov și nu numai la bordul zborurilor noastre Wizz”, a declarat Valeria Bragarenco, Corporate Communications Manager la Wizz Air, potrivit brasovmetropolitan.ro.

WIZZ AIR va asigura curse regulate între Londra şi Braşov cu trei frecvenţe pe săptămână, scrie Biz Brasov, după următorul program:
Luni:
Londra (LTN) 07:00 – Braşov (GHV)12:05
Braşov (GHV) 12:55 – Londra (LTN) 14:10

Miercuri:
Londra (LTN) 06:25 – Braşov (GHV) 11:30
Braşov (GHV) 12:05 – Londra (LTN) 13:20

Vineri:
Londra (LTN) 06:40 – Braşov (GHV) 11:45
Braşov (GHV) 12:40 – Londra (LTN) 13:55

Previous Story

Brașov. Copil de 7 ani călcat de trei ori de o mașină. Poliția l-a lăsat pe șofer să plece acasă. „A dat demaraj cu viteză direct în el. Eu aşa ceva nu am văzut”

Next Story

Aeroportul Brașov. Zi record de pasageri. „Este un moment istoric pentru Aeroportul Brașov. Avem o nouă companie, Wizz Air”