(Video) Ursoaica și cei trei pui ai ei duși la rezervația din Zărnești au trecut de carantină. „Mama cu cei trei pui mici nu mai are nici o șansă la o viață normală în pădure”

Last Updated on iunie 20, 2023 Zilele trecute, la Sanctuarul Libearty de la Zărnești au fost aduși 4 urși, capturați al Dărmănești, județul Bacău.  După ce au stat în zona de carantină, ursoaica și puii ei au fost mutați într-un țarc doar al lor, acolo unde își vor petrece tot restul vieții, în semi libertate. Imaginile cu momentul în care animalele sălbatice au fost eliberate în țarc au fost postate pe rețelele de socializare ale Asociației Milioane de Prieteni.

„Locul urșilor e în pădure! Nicicând nu am simțit altfel și nicicând nu vom fi de acord cu aducerea lor într-un sanctuar dacă situația nu e disperată! Din păcate, pentru că mama cu cei trei pui mici de la Dărmănești, județul Bacău, nu mai are nici o șansă la o viață normală, am acceptat intrarea lor în Sanctuarul Libearty de la Zărnești”, a transmis Cristina Lapis, președinte AMP, potrivit brasov.net.

(Video) Ursoaica și cei trei pui ai ei duși la rezervația din Zărnești au trecut de carantină. „Mama cu cei trei pui mici nu mai are nici o șansă la o viață normală în pădure” 1

Verdictul medicului a făcut ca șederea familiei în sanctuar să devină permanentă: o fractură severă la unul dintre picioare, calusată deja, face ca mama să nu își mai poată folosi piciorul. Puii au sub 6 luni de viață așa că nu ar putea supraviețui singuri în pădure.

Cei patru noi locatari au trecut prin perioada de carantină și de acum vor locui o perioadă singuri, într-un țarc dedicat mamelor cu pui, unde se vor putea adapta în liniște la viața din sanctuar, iar mămica își va putea îngriji puii cum știe ea mai bine, scrie Biz Brasov.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Dan Air a introdus două noi curse. Continuă angajările la Aeroport

Next Story

Aeroportul Brașov, un pic în faliment, deja? Valentin Iordache: „Aeroportul Brașov ar trebui sa opereze vreo 10-15, poate chiar 20 de curse pe zi – cu 737 sau A320, să ne înțelegem! – doar ca să-și acopere cheltuielile. Tarifele mici nu aduc trafic de unele singure. Nimeni nu vine la tine că ești ieftin, dacă nu-i dai pasageri!”