Turnul CET Brașov ar putea fi demolat. Construit în 1986, Turnul a ajuns ruină

Last Updated on iunie 9, 2023 Problemele de infrastructură de la Turnul CET Brașov ar putea duce, în final, la dărâmarea clădirii. Turnul CET Brașov are o înălțime de 280 de metri și este considerat un simbol al oraşului. Însă, cum a fost lăsat în paragină, turnul a ajuns subiect de ironii și chiar teren pentru amatorii de echilibristică și salturi cu parașuta, care îşi pun viaţa în pericol.

Mulţi dintre ei sar gardul fostei Centrale Electrotermice și escaladează structura pentru senzații tari şi nişte like-uri pe rețelele de socializare. Clădirea aparţine acum municipalităţii care vrea să contruiască în zonă un parc industrial.

Turnul CET Brașov

(Turnul CET Brașov)

După ce Centrala Braşovului a intrat în insolvență, Primăria a cumpărat cele 50 de hectare de teren, pentru suma de 13 milioane de euro. Tranzacția a fost finalizată chiar luna trecută, scrie brasov.net. Autoritățile locale vor să transforme locul în parc industrial pentru noile tehnologii în domeniul autobuzelor electrice sau al dronelor. Asupra turnului nu s-au hotărât încă.

“Dacă stare lui permite să rămână în continuare în picioare sau va trebui să-l demolăm. Una dintre variante este de a fi menţinut ca şi obiectiv, ca imagine a oraşului pentru dezvoltarea industrială pentru acea zonă“, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov, citat de Observator Tv.

Părerile braşovenilor sunt însă împărţite. “Ar trebui demolat. Şi demolat şi pe aici. Şi construit alceva”, crede un bărbat. “Părerea mea este că, dacă e dezafectat, trebuie dărâmat. Vreau să arate cât mai bine Braşovul, mai nepoluat”, zice altcineva. “Păstrat. Să fie simbol pentru timpul lui Ceauşescu. Că s-a făcut ceva în timpul ăla. Şi în timpul ăsta nu”, este de părere un braşovean.

Turnul CET Brașov ar putea fi demolat. Construit în 1986, Turnul a ajuns ruină 1

(Turnul CET Brașov)

Primarul Allen Coliban, declara în urmă cu o lună, că ar dori să păstreze turnul intact. „Intenția Primăriei Brașov este de a păstra turnul, asta după ce va rece printr-o expertiză tehnică. Este o construcție importantă pentru Brașov și poate aduce aminte generațiilor viitoare de trecutul industrial al Brașovului”, a declarat Coliban, citat de brasovmetropolitan.ro

Previous Story

Brașov. Strada Dobrogeanu Gherea este liberă, Compania Apa a amânat lucrările din lipsă de țevi

Next Story

Aeroportul Brașov. Prima cursă TAROM, a doua Dan Air, sosire de la Stuttgart, 69 de euro la clasa economic și de 299 de euro la business