Foto Brașov. Allen Coliban, despre gurile de canal: „«Să vezi ce e sub asfalt…». Am înțeles la ce se referă vorba asta. Am înțeles motivul pentru care, în trecut, se turna des asfalt pe diverse străzi”

Last Updated on iunie 14, 2023 Allen Coliban a venit cu explicații privind asfaltarea anuală a gurilor de canal de pe străzile din Brașov. Primarul reclamă lucrările de mântuială, se turna asfalt direct peste gurile de canal.

«Să vezi ce e sub asfalt…». Am înțeles la ce se referă vorba asta. Am înțeles motivul pentru care, în trecut, se turna des asfalt pe diverse străzi. Mai ales pe cele cu multe guri de canal. Mai grav, se turna asfalt, direct peste gurile de canal, acoperindu-le. Prea puține dintre gurile de canal din oraș au fundații. Prea puține au fundații solide, care să susțină plăcile și capacele de canal.

Foto Brașov. Allen Coliban, despre gurile de canal: „«Să vezi ce e sub asfalt…». Am înțeles la ce se referă vorba asta. Am înțeles motivul pentru care, în trecut, se turna des asfalt pe diverse străzi” 1

Foto Brașov. Allen Coliban, despre gurile de canal: „«Să vezi ce e sub asfalt…». Am înțeles la ce se referă vorba asta. Am înțeles motivul pentru care, în trecut, se turna des asfalt pe diverse străzi” 2

Mai niciodată nu s-a intervenit pentru rezolvarea cauzei, ci pentru ameliorarea problemelor. În loc să se intervină consistent pentru refacerea fundațiilor, se turna asfalt. Anual”, a relatat Allen Coliban pe contul său de Facebook, conform mytex.ro.

Foto Brașov. Allen Coliban, despre gurile de canal: „«Să vezi ce e sub asfalt…». Am înțeles la ce se referă vorba asta. Am înțeles motivul pentru care, în trecut, se turna des asfalt pe diverse străzi” 3

Suntem în plină campanie de refacere a străzilor. Cu unele riscuri de întârzieri, nu am acceptat să se toarne asfalt la întâmplare. Am cerut să se intervină asupra gurilor de canal. Abia apoi să se asfalteze corespunzător. Iar din ce spun brașovenii, pare că suntem pe drumul cel bun“, a completat Coliban.

Foto Brașov. Allen Coliban, despre gurile de canal: „«Să vezi ce e sub asfalt…». Am înțeles la ce se referă vorba asta. Am înțeles motivul pentru care, în trecut, se turna des asfalt pe diverse străzi” 4

În baza evaluării făcute de inspectorii Primăriei, dar și în urma sesizărilor primite de la cetățeni, pentru anul 2023 s-au stabilit 132 de străzi pe care sunt necesare intervenții, de la decaparea mecanizată (frezare) și reparații, la turnarea de covoare asfaltice, refacere pavaj și reparații trotuare. Lucrările sunt corelate și cu intervențiile deținătorilor de rețele, astfel încât acestea să se facă o singură dată și într-un timp cât mai scurt, atât de rețeliști, cât și de firmele care execută reparațiile asfaltice.

În paralel, pe lângă cele 132 de străzi, se continuă programul de reparații (,,plombări”) pe străzile unde nu există necesitatea unor intervenții majore.

În acest an, Consiliul Local a aprobat, prin bugetul municipiului, alocarea sumei de 37 de milioane de lei pentru asigurarea serviciilor de reparații și întreținere străzi, trotuare și alei.

Previous Story

(Video) Brașovean în lacrimi, după ce şi-a vândut Dacia pe care a avut-o timp de 34 de ani „Cea mai întreținută Dacie de pe Brașov. Il știu pe domnu in fiecare zi ștergea și curată la mașină avea grija de ea ca de icoană!”

Next Story

Foto Brașov. 5 lei/lună. Brașovenii pot depune cereri pentru a închiria locuri de parcare pentru biciclete