Foto Brașov. 5 lei/lună. Brașovenii pot depune cereri pentru a închiria locuri de parcare pentru biciclete

Last Updated on iunie 14, 2023 Parcare pentru biciclete. Primăria îi invită pe brașovenii din cartierele Noua, Astra și zona Făget să închirieze locuri de parcare pentru biciclete. Depunerea cererilor se poate face online sau la Centrul de Informații pentru Cetățeni. Se pot depune solicitările pentru închirierea a maxim două locuri/persoană sau patru locuri/familie. Dacă există mai multe solicitări decât locuri, se va face licitație.

Tariful aprobat de Consiliul Local pentru închirierea unui loc de parcare este de 60 de lei/an, respectiv 5 lei/lună. „Dragi brașoveni, dragi bicicliști, de astăzi puteți depune solicitările pentru închirierea unui loc în care să vă puteți depozita, în condiții de siguranță, bicicleta. Cererile se pot depune fie online, pentru cei care au sau vor să își creeze cont pe portalul primăriei, fie la Centrul de Informații pentru Cetățeni.

Parcare pentru biciclete

În această etapă, își vor putea depozita bicicletele cei din Noua, Astra și de la Făget, dar sper ca, până la sfârșitul lunii, să finalizăm evaluările de pe teren și să demarăm procedurile pentru amplasarea a încă 3-4 astfel de garaje pentru biciclete. Avem solicitări în acest sens din Tractorul, Răcădău, Bartolomeu, dar și din centru, Gemenii sau Astra.

Foto Brașov. 5 lei/lună. Brașovenii pot depune cereri pentru a închiria locuri de parcare pentru biciclete 1

(Parcare pentru biciclete Brașov)

Este foarte important pentru noi, toți cei care utilizăm bicicleta, să avem infrastructură dedicată, dar și spații sigure pentru stocarea bicicletelor, astfel încât aceste mijloacele alternative de transport să devină o soluție realistă, iar transportul verde să fie principala soluție de mobilitate în orașul nostru”, a precizat Allen Coliban, primarul municipiului Brașov, citat de brasov.net.

Cei care doresc un loc de parcare trebuie să aibă domiciliul în proximitatea parcării pentru biciclete și să declare, pe propria răspundere, că dețin o bicicletă.

Brașovenii se pot înscrie pentru închirierea de locuri de depozitare a bicicletelor:
– on-line, prin intermediul portalului de servicii electronice (pentru cei care au sau vor să își facă cont, la https://www.brasovcity.ro/ro/interactioneaza_cu_primaria secțiunea Domeniul Public, „Obținere loc parcare biciclete”),
– la sediul primăriei, la Centrul de Informații pentru Cetățeni (CIC).

Foto Brașov. 5 lei/lună. Brașovenii pot depune cereri pentru a închiria locuri de parcare pentru biciclete 2

(Parcare pentru biciclete Brașov)

Cererile vor fi însoţite de copii după actul de identitate din care să rezulte că solicitantul are domiciliul în proximitatea locului de parcare şi o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că solicitantul deţine în proprietate bicicleta pentru care solicită loc de parcare.

Locurile vor fi atribuite în ordinea depunerii cererii persoanelor fizice care au domiciliul stabil/reședința în apropiere (în cartier) și care au în proprietate o bicicletă. Dacă numărul cererilor este mai mare decât disponibilitatea locurilor de parcare, se va organiza o procedură de atribuire a lor prin licitație.

Foto Brașov. 5 lei/lună. Brașovenii pot depune cereri pentru a închiria locuri de parcare pentru biciclete 3

(Parcare pentru biciclete Brașov)

Parcările pentru biciclete sunt amenajate sub forma unor containere standard, securizate, cu o înălțime de 2,5 m și au o capacitate de 50 de biciclete, în cazul celor de pe str. Soarelui și de la Făget, și de 25 de biciclete, în cazul celei din Noua. Accesul în parcare se va face printr-un sistem securizat, cu yală electromagnetică și cititor de card. Parcările vor funcționa independent energetic, fiind dotate cu panouri fotovoltaice. De asemenea, fiecare este dotată cu camere de supraveghere video.

Previous Story

Foto Brașov. Allen Coliban, despre gurile de canal: „«Să vezi ce e sub asfalt…». Am înțeles la ce se referă vorba asta. Am înțeles motivul pentru care, în trecut, se turna des asfalt pe diverse străzi”

Next Story

Aeroportul Brașov. Un cuplu de brașoveni a dorit să zboare cu primul avion care va decola de aici. „Nu am zburat niciodată, vreau să văd cum este”