Brașov. Urs la Mall-ul AFI, ucis de autorități. „ Astăzi, în jurul orei 4.30, ursul a intrat în parcare la AFI”

Last Updated on iunie 6, 2023 Autoritățile din Brașov au ucis în această dimineață ursul care a fost văzut zilele trecute prin Răcădău și pe str. Calea București din Brașov. Primăria Brașov anunță că a ucis ursul din cauza rănilor suferite prin cădere de la înălțime, anunță Biz Brașov.

În această dimineață a fost prins ursul care umbla săptămâna trecută prin Răcădău și pe Calea București. Din păcate, din cauza rănilor pe care le avea, în urma încercării de a sări de la mare înălțime, răni incompatibile cu viața, ursul a fost eutanasiat. Astăzi, în jurul orei 4.30, ursul a intrat în parcare la AFI.

Brașov. Urs la Mall-ul AFI, ucis de autorități. „ Astăzi, în jurul orei 4.30, ursul a intrat în parcare la AFI” 1

După ce a urcat la etajul 1 al parcării, a găsit un balcon, pe unde a încercat să iasă. A căzut de acolo și s-a rănit, după care a mers pe strada Română, unde a fost prins de echipa de intervenție. Având in vedere rănile pe care le avea, s-a luat decizia eutanasierii lui.

De la intrarea in parcarea mall-lui și până la prinderea lui a fost monitorizat de echipa de intervenție și nu a reprezentat nici un risc pentru brașoveni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, citat de mytex.ro.

Update
Primăria Municipiului Braşov:„👉Luni dimineață a fost prins ursul care umbla săptămâna trecută prin Răcădău și pe Calea București.
👉Astăzi, în jurul orei 4.30, animalul a intrat în parcare la AFI. După ce a urcat la etajul 1 al parcării, a găsit un balcon pe unde a încercat sa iasă. A căzut de acolo și s-a rănit, după care a mers pe strada Română, unde a fost prins de echipa de intervenție.

👉Având in vedere rănile pe care le avea, s-a luat decizia eutanasierii lui. De la intrarea în parcarea mall-lui și până la prinderea lui a fost monitorizat de echipa de intervenție și nu a reprezentat nici un risc pentru brașoveni.

👉👉👉Situația de astăzi a fost una excepțională. Strategia municipalității este atât de a proteja cetățenii, cât și urșii. Aceștia sunt fie alungați în pădure, fie relocați, fie duși în adăposturi, astfel încât potențialul pericol să fie eliminat pentru oameni, iar urșii să trăiască în continuare în mediul lor natural sau în condițiicât mai apropiate de mediul lor natural. În perioada 2021-2023 au fost înregistrate 61 de alungări (din care 41 după intervenția echipei Municipalității), în alte 13 situații, urșii au fost capturați și relocați.
👉Și în cazul acestui urs, timp de mai multe zile, echipa de intervenție a amplasat cuștile în locurile în care el a fost văzut și a stat la pândă timp de mai multe nopți, pentru a îl captura și reloca. Dar această metodă nu a avut succes.

‼Ursul a fost capturat viu, însă echipa de medici cu care lucrează municipalitatea a constatat că rănile pe care le are sunt incompatibile cu viața, astfel că decizia de eutanasiere a fost pentru a îi ușura suferința. ‼

👉Echipa de medici cu care lucrează Municipalitatea este una cu foarte mare experiență, majoritatea urșilor capturați și relocați s-a făcut de către această echipă, care lucrează și cu alte autorități locale în capturarea urșilor care intră în localități și pun în pericol cetățenii”.

Un urs a fost lovit de tren și s-a refugiat în satul Tușnadu Nou

Ursul de mari dimensiuni a fost lovit de tren sâmbătă, între localităţile Tuşnadu Nou şi Vrabia. Animalul s-a refugiat în sat, unde autoritățile au luat decizia de a-l împușca, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, conform Stirile Pro Tv.

Potrivit sursei citate, ordinul de împuşcare a fost dat de către primar, întrucât animalul rănit grav „era un pericol iminent”.

Ursul “teroriza” de mai multe săptămâni locuitorii satului Tuşnadu Nou şi „şi-a făcut locuinţă în curtea căminului cultural” a precizat Borboly Csaba.

El a spus că în urma impactului cu trenul, animalul a fost rănit grav, având „plămânii şi mai multe organe zdrobite”, dar încă trăia şi s-a refugiat în sat, „devenind şi mai periculos”, motiv pentru care s-a luat decizia de extragere.

În context, Borboly a susţinut că a primit mai multe sesizări din partea locuitorilor judeţului că “nu sunt luaţi în serios” când sună la 112, pentru a anunţa prezenţa urşilor, drept urmare va solicita o anchetă în acest sens.

Totodată, el a arătat că reglementările în vigoare privind extragerea urşilor periculoşi trebuie îmbunătăţite, precizând că, în Harghita, sunt înregistrate, zilnic, între cinci şi zece apeluri la numărul de urgenţă 112, care anunţă prezenţa urşilor în localităţi, dar în acest an s-a dat ordin de împuşcare doar pentru nouă exemplare.

Previous Story

Foto Brașov. Allen Coliban: „Lucrăm noaptea la asfaltările din Tractorul. Diminuăm blocajele din trafic și reducem la minim disconfortul pentru brașovenii din zonă”

Next Story

Aeroportul Brașov. Concerte, programul complet. Adrian Veştea: „ Pentru a ajunge la Zilele Porţilor Deschise de la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav vă recomandăm să folosiți autobuzele RAT”