Brașov. Flavia Boghiu: Pepeni de Dăbuleni, de la 1 iulie, în piețele brașovene

Last Updated on iunie 21, 2023 Viceprimarul Flavia Boghiu anunță că de la 1 iulie în piețele brașovene vor fi aduși pepeni de la Dăbuleni. Nu ar strica un control amănunțit în aceste zile în piețe unde căpșunii de „Satu Mare ” se vând direct  din lădițe cu înscrisuri grecești. Flavia Boghiu mai spune că inspectorii din Primărie vor merge la producătorii din Dăbuleni, pentru verificări.

De câte ori vi s-a întâmplat să cumpărați un pepene și când ajungeți acasă să fiți dezamăgit de gust? Probabil de multe ori, așa-i? De ce s-a întâmplat asta?
Pentru că mulți dintre “producătorii” care vindeau acolo nu erau nici pe departe producători, iar când strigau “PEPENI DE DĂBULENI!”, doar de Dăbuleni nu erau. Însă toate acestea se schimbă de la 1 iulie.

Flavia Boghiu

Anul trecut v-am promis că mă voi lupta pentru a elimina din rădăcini “buruienile” din piețele brașovene. Vi se pare că vorbesc prea metaforic? Atunci vă spun așa:
✅ Am promis că vom prioritiza producătorii din zona locală, pentru a susține oamenii din zona Brașovului. Nu doar că îi găsiți mai prezenți în piețele agroalimentare, dar îi regăsiți și în târgurile volante pe care le organizăm în cartiere. Le-am recomandat și altora să facă la fel și sperăm ca Guvernul României să preia din ideile de la Brașov.

✅ Am promis că vom face controale pe teren acolo unde avem producători, indiferent că sunt din Brașov sau din alte județe. Așa am făcut. Mulți au fost sceptici, pe bună dreptate, pentru că nu crededeau că ne ținem de cuvânt. Inspectorii Serviciului Piețe au făcut controale la producători, chiar și deplasându-se în alte județe din țară.

✅ Am promis că vom elimina rând pe rând din intermediari. Din cei care scriu “România” pe cartonul din fața roșiilor, care de fapt sunt importate din Turcia. Încă mai avem de lucru aici, pentru că mafia piețelor este puternică, însă vom continua lupta cu ei, iar alături și pentru brașoveni o vom învinge.

Brașov. Flavia Boghiu: Pepeni de Dăbuleni, de la 1 iulie, în piețele brașovene 1

(Flavia Boghiu)

Acum a venit momentul pepenilor. Inspectorii din cadrul piețelor din Brașov se vor deplasa direct la producătorii din Dăbuleni pentru a verifica autenticitatea producătorilor și a pepenilor.
De la 1 Iulie la Brașov, în mai multe piețe vom avea pepeni de Dăbuleni și din zonă. Care nu vă vor mai dezamăgi la gust când veți ajunge acasă.

👉 În Piața Astra vor fi 3 producători din Dăbuleni și un producător din Sadova;
👉 În Piața Dacia vor fi 7 producători din Dăbuleni;
👉 În Piața Tractorul, pe platoul străzii Olteț vor fi 5 producători din Dăbuleni;
Parcă v-am făcut deja poftă, așa-i?” a scris Flavia Boghiu pe Facebook.

Primarul Allen Coliban a anunțat zilele trecute că în piețe se introduce măturatul mecanizat.

Măturatul mecanizat în piețele agroalimentare din Brașov înseamnă acum măturat cu utilaje moderne adaptate prezentului. Primele 3 utilaje funcționează deja în piețele agroalimentare Dacia, Astra și Star. Vor urma și altele în viitorul apropiat.

Brașov. Flavia Boghiu: Pepeni de Dăbuleni, de la 1 iulie, în piețele brașovene 2

Brașov. Flavia Boghiu: Pepeni de Dăbuleni, de la 1 iulie, în piețele brașovene 3

Vorbim de o normalitate în privința igienei și a confortului cumpărătorilor și vânzătorilor. Folosirea utilajelor mecanizate limitează ridicarea prafului printre tarabele comercianților. În plus, acestea pot interveni rapid, oricând e nevoie de o curățare rapidă a spațiilor din piețele Brașovului” a scris primarul Allen Coliban pe Facebook.

Previous Story

Aeroportul Brașov. Parcare gratuită. „Programul de funcționare al aeroportului va fi prelungit”

Next Story

(Video) Transfăgărășanul a fost deschis. Filmare din dronă. „Ultima oară a nins pe Transfăgărășan acum 10 zile”